Svaštara

KAD PIJETE KAFU S MLIJEKOM I ŠEĆEROM U TIJELU SE DOGAĐAJU NEVJEROVATNE STVARI: MOŽDA JE BOLJE DA SE PREBACITE NA GORKU

Stručnjaci tvrde da bi se trebalo ugledati na manjinu koja pije gorku kafu.

Sudeći prema istraživanjima – ne bi trebalo stavljati ni mlijeko u kafu jer kada se pomiješa s velikim količinama kofeina, izlučivanje kalcija u urinu se povećava, a velika količina se taloži u crijevima.

Kazein, koji se nalazi u mlijeku kada dođe u kontakt s kofeinom koagulira i stvara plin koji izaziva bolove u trbuhu i trbušne tegobe. Uz to, nutricionisti kažu da mlijeko u kafi blokira metabolizam i glavni je razlog kada neko ne može smršavjeti.

Isto vrijedi i za kafe bogate slojevima šlaga i sirupa, one sadrže astronomske količine kalorija. Na primjer, takva kafa u maloj šoljici može sadržavati 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost pa tako čine više štete nego koristi.

Čak i ako izbjegavate ovu vrstu kafe veća je vjerovatnost da ćete sipati jednu do dvije kašičice šećera, a to ne samo da stvara niz zdravstvenih problema, poput dijabetesa, već i mijenja originalni okus kafe.

Ako, pak, ne volite piti gorku kafu, onda alternativu pronađite u prirodnim zaslađivačima. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh