Svaštara

ZNATE LI ZA NOVI ZDRAVSTVENI TREND LIJEPLJENJA USTA PRED SPAVANJE? Doktor otkrio KO nikako ne smije to da radi! (VIDEO)

Na internetu pojedini ljudi ističu da bi zarad boljeg sna i zdravlja, trebalo da lijepite usta pred spavanje, ali doktor Karan Raj ima druge savjete

Društvene mreže su prepune raznoraznih zdravstvenih saveta, koje često dele kako stručni, tako i nestručni ljudi.

Savet na koji u poslednje vreme često možete da naiđete tiče se lepljenja usta, pred odlazak na spavanje.

Zapravo, devojka u svom snimku objašnjava kako dok dišete na usta, možete da navučete “loš zadah, bolesti desni, karijes, zamagljenje u glavi, oslabljen imuni sistem i još mnogo toga”.

Kako biste to sprečili, njen savet je da pred spavanje stavite traku za usta i navodno ćete videti neverovatnu razliku i poboljšanje spavanja.

Jedina stvar na koju upozorava jeste da koristite trake, namenjene isključivo za usta, a ne običan selotejp ili tome slično.

Videvši ovaj snimak, doktor Karan Raj, koji je takođe veoma popularan na društvenoj mreži TikTok, dao je u snimku svoje mišljenje o ovoj metodi.

Kako je istakao, postoji mnogo načina na koje možete poboljšati vaš san, a nijedan se ne tiče lepljenja usta.

– Naučite da upravljate svetlom

Ovim je doktor želeo da kaže da bi ujutru trebalo da budete izloženi više dnevnim svetlom, dok uveče treba da ga izbegavate. Bolje rečeno, pogasite sve uređaje poput televizora i telefona i zamračite sobu.

– Naučite da upravljate temperaturom

Kada je temperatura u prostoriji hladnija, lakše ćete utonuti u san

– Naučite da upravljate fizičkim stanjem

Umirite disanje, pritisak i tome slično, ne radite stvari koje će vas razbuditi, već umiriti, poput meditacije.

Doktor je istakao da ne postoje dokazi da lepljenje usta funkcioniše ili ne funkcioniše, ali je naglasio da ukoliko imate alegrije, probleme sa sinusima ili apnejom, nikako ne lepite usta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh