Svaštara

Firma greškom ženi uplatila 10.5 miliona dolara, sud odlučio da mora vratiti novac

Kompanija koja se bavi kriptovalutama Crypto.com, slučajno je Thevamanogari Manivel, koja živi u Melbourneu, umjesto 100 australskih dolara isplatila iznos od 10,5 miliona dolara.

Greška se, prenosi Daily Mail, dogodila jer je uposlenik kriptokompanije umjesto iznosa isplate greškom upisao njen broj računa. Isplata se dogodila u maju prošle godine, a greška je otkrivena mjesecima nakon toga.

Međutim, kad je firma pokušala vratiti greškom uplaćeni novac, zatraživši prvobitno od banke da zamrzne račun slučajne milionašice, Manivel je dio već bila potrošila. Za 1,35 miliona dolara je kupila luksuznu kuću s pet spavaćih soba, a ostatak novca je prebacila na druge račune.

Cijela je stvar završila na sudu, koji je presudio da bi novac trebao biti vraćen.

Manivel je vlasništvo kuće prebacila na stanovitu gospođu Gangadory iz Malezije, a sud je presudio da ona kompaniji treba isplatiti 1,35 miliona dolara te kamate i sudske troškove. Kuća se, presudio je sud u australskoj saveznoj državi Victoria, treba prodati.

Utvrđeno je da je kuća kupljena sredstvima stečenim zbog pogreške u isplati. Gangadory nikad ne bi postala vlasnica te kuće da nije došlo do greške. Ona se nezasluženo obogatila. Zbog toga smo zadovoljni presudom – rekao je advokat Crypto.coma, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh