Svaštara

NOVO ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Starost ne počinje sve dok ne napunimo OVOLIKO GODINA!

Godine su samo broj, a stari smo onoliko koliko se staro osjećamo. Rečenice su to koje si volimo ponavljati i vjerojatno u tome i ima nešto, no znanstvenici su ipak odlučili istražiti koja je godina prekretnica, odnosno u kojim godinama se ljudi službeno počinju smatrati starima.

Starenje - Web-tribune.com

Nova studija je otkrila da starost ne počinje sve dok ne napunimo 76 godina. Naši djedovi i bake se osjećaju barem 12 godina mlađe nego što to zapravo jesu, otkrila je još studija Treasure Trailsa. Pokazalo se da suvremeni umirovljenici ne vjeruju da su zapravo stari sve dok ne zađu duboko u sedamdesete.

iše od trećine ispitanih umirovljenika (njih 38%) inzistira na tome da starost ne počinje prije nego što navršite 80 godina, a 46% njih kaže da se osjećaju sposobnijima nego njihovi roditelji u istoj dobi. 40% njih tvrdi da su “šezdesete nove četrdesete”, a svaki deseti ispitani umirovljenik vjeruje da ima više energije i od svoje djece.

Tajna dugovječnosti je u druženju s unucima?

Mnogi od njih su razlog poletnosti pronašli u druženju s unucima.

Jedan od njih pet kaže da igranje s unucima pomaže u održavanju mladosti, a dvije trećine njih (64%) smatraju da im je rješavanje raznih zagonetki, kvizova i testova pomoglo u tome da ostanu mentalno stabilni. 28% starijih od 60 godina vježba tri ili više puta tjedno, navodi se u studiji provedenoj u Velikoj Britaniji. prneosi Novi

A što vas čini starima ako pitate milenijalce? Sljedeće:

1. Korištenje gotovine
2. Stavljanje maramica i rupčića u rukav
3. Primanje računa poštom
4. Otmjeni pribor za jelo za posebne prilike
5. Pisanje koristeći olovku i papir
6. Pušenje
7. Kad vam počne smetati glasna glazba
8. Zvanje taksija umjesto korištenja aplikacije
9. Odustajanje od glasanja na izborima
10. Gledanje TV-a
11. Korištenje Facebooka
12. Čitanje knjiga
13. Odlazak u crkvu
14. Razgovor telefonom
15. Nošenje uskih traperica
16. Korištenje fotoaparata
17. Dejtanje bez korištenja dejting aplikacija
18. Kad u biografiji na Instagramu ne navedete koje zamjenice koristite za sebe
19. Korištenje satelitske navigacije
20. Konzumacija mliječnih proizvoda


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh