Svaštara

Uspio je! Ovan preživio iznimno riskantnu operaciju uklanjanja 40 kilograma teških testisa!

Tepaju mu da je najstrpljiviji na svijetu, jer je sve muke podnio bez imalo prigovora

ovca - Facebook

Jedan ovan, imena Rammie Baa Baa, malo ranije je dobio najbolji dar za Božić: život. Ljepotan koji živi u australskom utočištu Edgar’s Mission već je neko vrijeme imao probleme. Dogodilo mu se nešto što je zaista rijetko kod pripadnika njegove vrste: testisi su mu toliko natekli da je jadna životinja patila noseći između nogu više od 40 kilograma težak teret.

Bio je to treći životni udarac: najprije je rođen u mesnoj industriji, a potom je otkriveno da je slijep. No, Rammie se izvukao: dobio je dom u utočištu, a s nedostatkom vida se naučio živjeti. No ovaj zdravstveni problem činio se teško rješivim . Najprije je bilo teško pronaći veterinara koji će ga operirati, potom su morali organizirati dva donora krvi – tu su pomogli njegovi prijatelj Lemonade i Spartacus.

– Operacija je trajala više od četiri sata. Njegova vrsta ne podnosi dobro anesteziju, pa je sve bilo još riskantnije. Zbog toga je pravo čudo da je sve došlo dobro! Rammie je najstrpljivija ovca koja živi kod nas i svi ga jako volimo. S obzirom da je sve dobro prošlo i da se vratio doma, svi smo sigurni da je to najljepši poklon za Božić: njegov život – napisali su iz utočišta. prenosi Jutarnji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh