Svaštara

DVOMJESEČNA DJEVOJČICA NIJE IZDRŽALA: BEBA NAJMLAĐA ŽRTVA TORNADA

Beba stara samo dva mjeseca, djevojčica čije je ime Ouklin Kun, najmlađa je žrtva razornog tornada koji je proteklog vikenda protutnjao srednjim dijelom SAD i koji je, prema posljednjim podacima, usmrtio više od 90 osoba, dok se još sto vodi kao nestalo.

Djevojčica - hayat

Djevojčica je bila sa roditeljima, ocem Dagom i mamom Džeki, kao i starijom bratom kada je naišao tornado na gradić Douson Spring. Sakrili su se u kupatilo, a Ouklin su smjestili u auto-sjedište. Razorni vjetar je u potpunosti uništio kuću, a djevojčica i brat su odbačeni kod komšije u dvorište.

Dječak je tom prilikom zadobio rasjekotinu glave, dok je Ouklin pretrpjela povredu vrata, zbog čega je došlo do moždanog udara. Uprkos tome što je brzo prebačena u bolnicu, doktori nisu uspjeli da je spase.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine koje su ostale nakon serije razornih tornada koji su u subotu pogodili američke savezne države Kentucky, Illinois, Arkansas, Missourii Tennessee. Strahuje se da će broj žrtava još rasti. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh