Svaštara

Svim psihopatima zajedničke su ove četiri karakteristike, tvrdi neuroznanstvenica

NEKI pretpostavljaju da se psihopatije razvijaju iz traumatskog iskustva i izopačenih kućanstava, ali neuroznanstvenica s 15 godina iskustva u istraživanju mozga kaže da njeni nalazi sugeriraju da to nije slučaj.

Psihopata - Ilustracija/Studomat.ba

Tijekom jednog virtualnog seminara neuroznanstvenica Abigail Marsh objasnila je da korijen bolesti psihopata često proizlazi iz razvojne faze mozga.

“Znamo da je ova osobina povezana s karakterističnim abnormalnostima mozga koje počinju rano u djetinjstvu, a zatim na neki način napreduju”, pojasnila je Marsh, ujedno i profesorica na Sveučilištu Georgetown.

Prema njenim riječima, psihopatija postoji u rasponu od blage do teške. Postoje manipulativnije, riskantnije i opasnije vrste tog stanja. Ipak, Marsh kaže da su svim psihopatima zajedničke četiri karakteristike: nemilosrdnost, bezobzirnost, nesposobnost voljeti i neosjetljivost na moguće štete.

Prvo, psihopati su osobe koje imaju malo ili nimalo sažaljenja ili grižnje savjesti za druge. Kad je netko blizak njima tužan ili uplašen, oni ne mogu razumjeti te emocije jer ih sami ne osjećaju, kaže.

Marsh dodaje da psihopati ne osjećaju grižnju savjesti čak ni kada nanose drugima štetu, bilo mentalno, emocionalno ili fizički. prenosi index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh