Svaštara

Horoskopski znakovi koji su najveći optimisti i kada imaju najgore probleme – ništa ne može da im skine osmijeh sa lica

Neke osobe jednostavno uvijek imaju negativne misli. Rijetko kada ćete od njih čuti neku pozitivnu prognozu, a kamoli to da vas podrže i pruže vam snagu kada je to potrebno.

Djevojka - Pixabay.com

Loše misli ne treba držati u sebi. Naime, misli i uvjerenja utemeljena na pesimizmu mogu negativno uticati na emocije, ponašanje i mentalno zdravlje. Uz sve to, negativne misli mogu doprinijeti razvoju simptoma poremećaja raspoloženja i anksioznih poremećaja.

S druge strane, optimistično razmišljanje pokazalo se kao veliki zaštitni faktor u očuvanju mentalnog zdravlja, naročito u kriznim životnim situacijama. Stoga ne bi bilo loše da se ugledamo u ova četiri horoskopska znaka – naime, oni uvijek razmišljaju pozitivno – pa čak i u najtežim trenucima!

Lav
Lavovi imaju nevjerovatno pozitivan stav. Vole da uživaju u životu i da se zabavljaju. Njihov talent: žele da izvuku najbolje iz svake situacije, svejedno koliko je komplikovana. Svojim dobrim raspoloženjem brzo će motivirati i druge oko sebe. Lav živi svoj život prema svojim preduslovima– i to mu čini dobro!

Blizanci
Ovaj horoskopski znak vrlo je realan. Blizanci brzo nauče da od negativnih situacija naprave nešto pozitivno. Naravno da ponekad mogu biti loše volje, ali to brzo prođe. Pokušavaju da ostanu kul i da misle na dobra vremena, piše Miss7.

Strijelac
Strijelci se ubrajaju među horoskopske znakove koji uvijek ostaju pozitivni, pa su stalno dobre volje. U većini situacija zadrže hladnu glavu i jednostavno vrlo brzo od negativnog naprave pozitivno – i sve to bez trunke stresa.

Vaga
Vage su vrlo uravnotežen znak. Veoma im je važa dobra ravnoteža i pozitivna energija u njihovom životu. Zbog toga lako uspijevaju da ostanu mirne, pa i u nezgodnim situacijama razmišljaju pozitivno – čak i kad drugi ne znaju šta bi uradili.

Vage izjednačavaju uspone i padove u svom životu. Ostaju realne pa su zbog toga srećnije od ostalih horoskopskih znakova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh