Svaštara

Punjene paprike potpuno mijenjaju ukus kad u njih dodate jedan sastojak

Na internetu je proteklih sedmica izrazito popularan recept za nešto drugačiju verziju dobro poznatog jela i omiljenog ručka za cijelu porodicu – punjene paprike.

Punjena paprika - dnevno.hr

Sastojci:

8 svježih paprika srednje veličine
250 g mljevene teletine
300 g mljevene govedine ili junetine
150 g nasjeckanog suhog mesa
Manji, crni luk (nasjeckan)
3 čehna bijelog luka
Peršun
1 kašičica mljevene slatke crvene paprike
1/2 kašičica bibera
so
100 g riže
4 kašike ulja
4 dl paradajz sosa
1-2 kašičice gustina
3 dl vode

Priprema:

Paprikama odsjeći vrhove i očistiti ih od sjemenki, oprati i ocijediti, piše Noizz.

Mljeveno meso pomiješati, pa dodati suho meso, što će cijelo jelo učiniti još boljim – kažu da potpuno promijene ukus, bijeli i crni luk, peršun, mljevenu crvenu papriku, biber, so i rižu.

Izmiješati i napuniti paprike.

Prepržiti ih na zagrejanom ulju sa svih strana, dodati paradajz sos, vode prema potrebi i kuhati na laganoj vatri oko 50 minuta. prneosi “Radiosarajevo“.

Pred kraj umiješati gustin razmućen u malo vode.

To je to. Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh