Svaštara

Sonja sedam mjeseci vodila sina na treninge ne znajući šta joj muž tada radi u kući: Istina ju je ‘dokrajčila’

Mislila je da ima sve pod kontrolom.

Sonja Mekarti - Screenshot

Južnoafrikanka Sonja Mekarti (34) iz Pretorije podijelila je sa pratiocima priču na svom blogu kako je otkrila da su joj muž Beni i njena majka u vezi.

Sonja je pozvala majku da živi s njima tokom epidemije koronavirusa ni ne sluteći da će joj se to žestoko obiti o glavu, piše News 24 iz Južne Afrike.

– Kako su ponovo počeli sinovljevi treninzi fudbala i karatea, tako sam ja preuzela na sebe tu brigu. Beni je u tim popodnevnim satima odmarao od posla, dok je majka brinula o dvogodišnjoj kćerkici u kući. Nije mi bilo teško, uživala sam da gledam sina kako napreduje i trudi se na svakom novom treningu. Ipak, da sam znala šta mi se za to vrijeme odigrava iza leđa, bilo bi sve potpuno drugačije. Primijetila sam da se muž malo udaljio od mene, ali sam to pripisivala njegovom neraspoloženju uslijed promjene posla, jer više zbog epidemije nije mogao toliko da putuje u susjedne zemlje – napisala je Sonja.

Jednom prilikom otkazan je trening karatea koji je uvek išao poslije fudbalskog. Sonja je sina ostavila na sat vremena kod druga, a ona se vratila kući da donese iz prodavnice neke namirnice.

– Ušla sam u kuću i vidjela kćerkicu na krevetu kako se sama igra. Potom sam otišla do spavaće sobe i tamo sam zatekla muža kako leži preko moje majke i ljubi je. Slošilo mi se. Pohitali su za mnom, a ja sam samo otišla napolje. Uveče sam se vratila kući sa sinom i izbjegavala sam majku i muža narednih dana. Nisam bila spremna ni za kakvu priču. Majka je potom otišla svojoj kući, jer ni ona nije mogla da živi sa osjećajem griže savesti. Moj otac je preminuo prije tri godine i ona je od tada bila sama. Sve razumijem, ali mog muža da je našla, to nikad neću – napisala je Sonja.

Poslije sedam dana muž je smogao snage da je pogleda u oči i objasni joj sve.

– Znam da će mi svi reći da sam idiot što sam mu oprostila, ali imali smo divan brak i dvoje savršene djece podižemo. Nisam željela njima dvoma da uništavam život. On se zbližio sa mojom majkom jer je ona bila usamljena i priznao mi je da je nekoliko puta spavao s njom u roku od sedam mjeseci. Uvijek se poslije toga osećao loše, ali nije imao hrabrosti da mi kaže šta radi dok sam ja na treningu sa sinom. Više od dva mjeseca nemamo nikakav kontakt, iako smo u kući i nismo se razveli. Pustila sam da vidim da li će vrijeme uspjeti da zaliječi rane, iako se osjećam užasno i iznevjereno. Kao da me je kamion pregazio – napisala je ova Južnoafrikanka.

Pojedini pratioci napisali ju joj da čini veliku grešku što dopušta da brak i dalje traje, jer da je valjao, afera se ne bi desila. Na pitanje u kakvim je odnosima sa majkom, Sonja je dala neodređen odgovor.

– Čujemo se s vremena na vrijeme. Puno puta se izvinjavala, plakala preko telefona, a putem Skajpa ili Fejs tajma više ne komuniciramo. Cijelog života bila je tu uz mene, teško mi je da je zbog ovoga zauvijek precrtam i ona to zna – dodala je Sonja, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh