Svaštara

Mjesec i po dana bio na poslu, a da nijedan dan nije radio: Kad mu je uručen otkaz, dogodio se obrt

Želio je samo da obavljao posao kao svi drugi ljudi.

Posao - Freepik/karlyukav

Kada je dobio priliku da radi na mjestu programera u jednoj firmi u kineskom gradu Gudžuu, Sen Vang (32) nije očekivao da će tu provesti samo mjesec i po dana.

Još luđe od toga, da za to vrijeme neće nijedan dan biti fizički na poslu.

Sen Vang se već prvog dana na novom radnom mestu povredio. To se dogodilo dok je išao na posao. Vozio je bicikl i udario ga je automobil.

– Sve me je boljelo. Mislio sam da sam polomio pola udova, ali na sreću samo sam bio ugruvan i sa dva naprsla rebra. Ipak, morao sam da odmaram kući četiri sedmice – ispričao je Vang za tamošnje medije.

Poslodavac je imao razumijevanje i čekao je strpljivo da se Vang vrati na posao. Mogao je i od kuće da radi, ali bio je na bolovanju, pa nije morao. S tim u vezi, tu varijantu Kinez je i odabrao. Zašto da radi ako ne mora, zar ne.

Kada se vratio na posao, Vang je ostao zaglavljen u liftu čak četiri sata. Nije mogao da diše, a klaustrofobičan po prirodi, počeo je da paniči. Malo je bio i u nesvijesti, malo više u neviđenom strahu kako će završiti.

Po izlasku iz lifta, poslodavac ga je pustio kući, ali Vang je otišao svom psihijatru koji je vidio u kakvom je stanju i insistirao je da mu poslodavac produži bolovanje.

Tako je Vang kući proveo još dvije sedmice, a u danu kad je planirao povratak na posao, javljeno mu je da više ne dolazi i da firma s njim raskida ugovor. Vang je bio ljut i riješio je da ih tuži.

– Advokat kaže da imam dobre šanse da pobjedim. Prvi slučaj bio je povreda na radu, a za kvar lifta takođe nisam kriv. Firma je bila dužna da vodi računa o stanju liftova ili makar da ima servis službu koja će da reaguje brže. Ta četiri sata u liftu bila su mi kao vječnost – rekao je Vang.

Firma za koju je radio nije željela da se izjašnjava o slučaju, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh