Svaštara

Vlaga ih ubija: Ovih 7 stvari koje nikada ne bi trebalo da držite u kupatilu

Činjenica je da mnoge stvari držimo u kupatilu, iako im tu zapravo nije mjesto.

Kupatilo - blogspot

S obzirom da je kupatilo često puno vlage, određeni predmeti se zbog toga mogu oštetiti. Da bi vam stvari duže trajale, trebalo bi da znate koji su to predmeti koje nije dobro držati u kupatilu.

Peškiri

Danas je postalo popularno da se peškiri slažu na otvorenim policama u kupatilu, kao i da bademantili budu okačeni na vješalice. Ako se odlučite da ih skladištite na ovaj način, zaboravite na to da ćete imati čiste i suhe peškire.

Peškiri i ogrtači će vam uvijek biti vlažni, što je pogodno tlo za razvijanje bakterija. Zato je bolje da u kući pronađete drugo mjesto na kojem ćete slagati peškire. Izdvojte peškir koji ćete koristiti i ostavite ga u kupatilu, a ostale peškire složite u spavaćoj sobi.

Biljke

Biljke koje se gaje u kućnim uslovima mogu osviježiti svaku prostoriju u kući, a ni kupatilo nije izuzetak. Međutim, postoji nekoliko pravila koje treba da ispoštujete. Prije svega, neophodno je da u kupatilu postoji dnevna svjetlost da bi biljka mogla da obavlja fotosintezu, piše Brightside.me.

Takođe, trebalo bi da obezbjedite dovoljnu cirkluaciju vazduha. Ventilacija vazduha je od izuzetnog značaja jer omogućava biljkama da ostanu zdrave i da ne istrule prije vremena. Ukoliko ne možete da omogućite ovakve uslove, bolje je da svoje biljke držite u nekoj drugoj prostoriji u kući u kojoj postoji dovoljno dnevne svijetlosti i vazduha.

Higijenski ulošci

Vlažnost vazduha je glavni neprijatelj materijalima od kojih se prave tamponi i higijenski ulošci. Ovaj materijal je izuzetno podložan gljivicama i bakterijama.

Čuvajte svoje uloške na suvom i dobro provjetrenom mjestu. Na taj način ćete biti sigurni da su vaši ulošci ostali čisti i da možete da ih koristite.

Predmeti za manikir

Bez obzira koliko je kvalitetan čelik od kojeg su napravljenje vaše makaze, pincete i turpije, prije ili kasnije će početi da hrđaju ako ih dugo čuvate u kupatilu. Glavni razlog je česta vlaga, zbog čega je bolje da ih odložite u neseser i držite u spavaćoj sobi.

Fen za kosu

Sigurno se pitate gdje drugdje treba da spakujete fen za kosu, ako ne u kupatilu? Para i vlaga u velikoj mjeri negativno utiču na rad električnih uređaja, zbog čega su oni skloniji kvarenju, pa je preporuka da ih odložite u neku drugu prostoriju. Takođe, nikako ne smijete da koristite fen dok su vam ruke mokre jer postoji opasnost od električnog udara, prenosi Objektiv.

Lakovi za nokte

Zbog česte promjene temperature lakovi za nokte će brzo izgubiti na svom kvalitetu – zgusnuće se i izblijediti. Postoje mnoga mjesta koja su bolja za čuvanje lakova kao što su kutije, fioke, plakari ili police. Glavna stvar koju treba imati na umu jeste da ovakve predmete treba čuvati na mjestima koja su hladna i zaštićena od svjetlosti.

Trake za depilaciju

Ovo se prvenstveno odnosi na trake za depilaciju sa sadržajem voska. Vosak počinje da se topi i traka više nije upotrebljiva ako je izložena visokim temperaturama. Takođe, proizvođači upozoravaju da vosak ne sme doći u kontakt sa vodom, zbog čega bi trebalo da ih čuvate na suhom mjestu.

Najbolje je da ih držite u njihovom originalnom pakovanju u fioci, kako ne bi bile izložene svjetlosti i promjenama temperature, prenosi “Prva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh