Svaštara

Spazila usred noći šta joj rade komšije i snimila ih telefonom: Ujutro je zanijemila zbog reakcije policije

Scena ju je toliko iznenadila da je odlučila da preuzme stvari u svoje ruke.

Estefanija Garsija - Screenshot/Instagram

Dvadesettrogodišnja Meksikanka Estefanija Garsija iz grada Leona našla se u čudu kada je kroz prozor usred noći primijetila komšije prekoputa u zgradi da tuku jednu ženu.

Estefanija nije mogla da spava i poslije šetkanja po stanu, došla je do prozora da se malo “nadiše vazduha”.

– Uhvatila me je neka nesanica, mnogo je bilo toplo. Na prozoru sam gledala okolo ima li još nekog ko je budan u tri sata ujutro. Pažnju mi je privukao stan koji je bio prekoputa mog, gdje je bilo upaljeno svijetlo u kuhinji. Primijetila sam dva muškarca kako drže ženu za ruke. Jedan ju je šamarao, dok se drugi smijao. Ona je plakala i molila ih da prestanu. Nisam mogla da vjerujem. Riješila sam da snimim scenu i potom je kao anonimna osoba pošaljem policiji – napisala je Estefanija na Instagramu, prenosi 24 Horas iz Meksika.

Ona je dodala da joj je prošlo kroz glavu i da ode na vrata, napravi se kao da ne zna ništa o tome šta se dešava u kući i pokuša da okonča maltretiranje žene.

– Brzo sam odustala od te glupe ideje jer, ko još dolazi nepoznatim komšijama na vrata u tri ujutro. Ipak, poslala sam snimak policiji na mejl. Prijepodne sam ustala i čekala da u komšiluku saznam šta se dogodilo. Nije bilo nikakvih govorkanja, a onda sam vidjela dva policajca u popodnevnim satima kako izlaze iz zgrade zagrljeni sa ta dva muškarca. Zabolio me je stomak. Zapitala sam se koliko su ovdašnji policajci korumpirani kad na ono zlostavljanje mogu da ni ne trepnu – piše Estefanija.

Istina o toj noći ju je šokirala.

– Sestra od strica koja živi dvije zgrade pored čula je za slučaj i otkrila mi je šta se to dešavalo. Radilo se o dva glumca koja su sa koleginicom uvježbavala scenu za predstavu. Nije dugo radilo pozorište i poslije popuštanja epidemioloških mjera, glumci su dobili zeleno svijetlo da dalje pripremaju komade. Sve je to bila samo gluma. Ali, priznajem – za desetku, čim sam ja pala na nju – zaključila je Estefanija, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh