Svaštara

Otac u suzama grli bebu spašenu iz ruševina u Gazi: Mali Omar jedino je što mu je ostalo u životu

U napadima Mohamedu Hadidiju ubijeni supruga i četvorica sinova

otac i beba - Profimedia, Zumma Press

Potresne fotografije oca koji je vidio svoje dijete, prvi put nakon što je izvučeno iz ruševina u Gazi, obišle su svijet.

Na njima se vidi kako čovjek Mohamed Hadidi u suzama prilazi petomjesečnoj bebi Omaru, koji je u zavojima smješten na bolnički krevetac nakon što je dan prije izvađen iz ruševina. prenosi “Avaz“.

Vidno potreseni otac zagrlio je sina i prislonio mu glavu na grudi, ridajući. Nakon toga, kao da nije htio da se odvoji od djeteta, držao ga je sve vrijeme za ruku u suzama.

Mali Omar je za Mohameda Hadidija jedino što je mu je ostalo u životu, nakon napada u kome mu je stradala skoro čitava porodica – supruga i četvorica sinova.

– Moja supruga je otišla da posjeti svog brata i pošto su djeca uživala igrajući se sa svojim rođacima, ostali su da prenoće. Hvala Bogu, još uvijek imam Omara – rekao je Mohamed za Observer.

Palestinci navode kako je kuća u sklopu izbjegličkog kampa pogođena bez ikakvog upozorenja, prenosi Telegraf.

Izrael je nastavio s bombardovanjem pojasa Gaze u subotu, a u jednom zračnom napadu u gradu Gazi ubijeno je najmanje 10 Palestinaca, uglavnom djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh