Svaštara

15 godina čekala na idealno vjenčanje: Došla trudna sa suprugom pred oltar, a onda se desila tragedija

Čim je došla na lice mjesta, jedna stvar govorila joj je da možda neće ići kako je sve zamislila.

Kejt i Tim - Kidspot.com.au printscreen

Još od dana kad im se rodio sin Lijam, Australijanci Kejt (36) i Tim (35) željeli su da mu što prije podare brata ili sestru.

Poslije šest mjeseci bezuspješnog truda, par iz australijske države Kvinslend imao je radosne vijesti da podijeli sa familijom i prijateljima.

“Bili smo van sebe od sreće. Nosili smo Lijama po kući i radosno smo svi plesali zajedno sa petnaestogodišnjim Noom, mojim sinom iz prvog braka. Lijama smo dobili u vanbračnoj zajednici, tako da smo se dogovorili da se uzmemo negdje u trećem mjesecu trudnoće”, napisala je Kejt na australijskoj Fejsbuk stranici Kidspot na kojoj su obično iste ili slične životne priče.

Kada su organizovali sve oko idealnog vjenčanja, kakvo nije bilo ni prvo njeno, Kejt je mogla da odahne. Konačno će pred oltar kako je oduvijek željela.

“Moje prvo vjenčanje bilo je bukvalno samo s kumovima i na brzaka. Baš kao i čitav taj brak. Traljavo i nesigurno. Ova priča sa Timom je odisala srećom, harmonijom i velikom ljubavlju. Ovako nešto čekala sam 15 godina. Zato i danas ne mogu da vjerujem šta nam se desilo tog kobnog dana na vjenčanju”, piše Kejt.

Kako je došla na vjenčanje u pratnji oca i dvojice sinova, tako je Kejt osjetila da je nešto jako čudno boli.

“Počela sam da paničim i plačem. Znala sam da nešto nije u redu sa plodom. A onda sam ispod vjenčanice vidjela krv. Samo što se nisam srušila. Otišla sam u kupatilo, skinula je i dogodilo se ono što nikako nije smjelo da mi se dogodi. Pobacila sam. Izgubila sam dijete. Bila sam očajna. Vrištala sam. Tim je došao do mene, plakao je i on. Poslije nekoliko minuta panike i očaja, dogovorili smo se da ovo izguramo kako znamo i umijemo. Moramo. Zbog Noe, Lijama i ovog djeteta koje nikada neće vidjeti svetlost dana. Obukla sam vjenčanicu, niko nije znao o čemu se radi. Stomak mi se ionako ni tad još nije vidio. Vjenčali smo se. Pretvarali smo se da smo srećni a u sebi smo oboje plakali i vrištali od muke”, napisala je Kejt.

Sahranili su plod u šumici kraj kuće gdje žive i stavili su čak i krst da se zna da tu leži neko.

Kejt i Tim su se vjenčali uprkos neopisivoj tragediji koja ih je zadesila vjerujući da tog dana moraju da istraju. Sada su se, pak, suočili sa nekim novim demonima.

“Prije dvije sedmice nam je bila prva godišnjica braka. Kako da je slavimo? Kako smo mogli to da priredimo sebi i sinovima? Zar je moguće da smo bili toliko slijepi i uporni? Kako ćemo na ovaj dan ikada da se pogledamo u oči i da proslavimo naš dan koji je ujedno i dan porodične tragedije”, pitala se Kejt zamolivši ljude u postovima da joj pomognu.

Pritom je naglasila da su u posljednja dva mjeseca ponovo pokušavali da naprave dijete, ali i ovog puta to ne ide kako treba, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh