Svaštara

Ako muškarac ne brine o vlastitoj majci, vjerovatno neće ni o tebi

Naše bake su pune mudrih i neprocjenjivih savjeta, one uvijek imaju neki nevjerovatan savjet da podijele sa nama.

Dok sam bila mlađa, moja baka mi je uvijek govorila da kada budem sebi birala partnera za brak, da moram obratiti pažnju neke jako važne stvari. Prvo što mi je rekla jeste da od samog početka veze sve treba da bude jednostavno. Ako je on osoba kojoj mogu sve da kažem onda je on pravi.

Govorila mi je nikako ne budem sa nekim ko zahtjeva da se mijenjam ili da radim stvari koje mi ne odgovraju. Ako moraš stalno da se dokazuješ muškarcu, onda on nije za tebe, traži dalje. Brak mora da ti donosi radost, da se osjećaš srećno i ispunjeno.

Mnogi ljudi godinama čekaju da se nešto promijeni, ćute i trpe stvari koje im ne odgovaraju, a sve to na svoju štetu. Brak mora da bude nešto čemu ćeš se okrenuti kada ti je teško ili kada imaš problem, a ne da bude uzrok tvojih problema. Ako nisi završila ručak, a tvoj muž se uskoro vraća kući, dotjeraj se i našminkaj.

Tako neće primjetiti da ručak nije gotov, a bolje je i da te vidi dotjeranu kako završavaš ručak nego rasčupanu kako serviras hranu. Nikada nemoj da protivrječiš mužu, čuti i uvijek radi onako kao tebi odgovara i kako ti smatraš da je najbolje. Vremenom, on će se naviknuti i prestati da gunđa.

Nikada sebi nemoj dozvoliti da ti ponestane izgovora da se zabavljaš i smiješ sa svojim mužem. Smijeh uklanja sav životni teret koji muškarac nosi na svojim leđima. Moja baka je uvijek govorila da kada budem imala svoju djecu, da ih učim da se prema svom ocu odnose sa poštovanjem, naročito ako budem imala muško dijete,piše Infpult

Još jedna jako važna stvar koju mi je moja baka govorila je da uvijek gledam kako se muškarac ponaša i brine prema svojoj majci. Ako se on ne brine o svojoj majci na pravi način, male su šanse da će se brinuti i o tebi i vašoj djeci. Ako muškarac brine o svojoj majci on da će sigurno brinuti o vama i vašoj porodici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh