Svaštara

Kosu je dvije sedmice prala samo hladnom vodom, rezultat ju je neugodno iznenadio

PARISA HASHEMPOUR, novinarka iz SAD-a, odlučila je provesti dvotjedni eksperiment tako da je, tijekom tog razdoblja, svoju kosu prala samo u hladnoj vodi kako bi vidjela rezultate.

Parisa - Index

“Kosa mi je uvijek bila pomalo gruba i kovrčava, a i dalje se oporavlja od izbjeljivanja. Nisam imala ništa za izgubiti”, napisala je za Refinary29.

Opće je poznato da tuširanje hladnom vodom može imati pozitivan učinak na zdravlje ljudi, a kada je Parisa konačno vidjela rezultate, veoma se iznenadila.

“Poticaj sam pronašla na internetu. Brojni korisnici pisali su kako im je nakon ovog tretmana kosa ozdravila pa sam se na to odlučila i ja”, objasnila je.

U početku sam bila skeptična, ali sam se obratila stručnjakinji koja mi je potvrdila da ispiranje hladnom vodom pomaže u zatvaranju pora nakon pranja kose te vašoj kosi daje veće šanse da ostane sjajna, zdrava i bez kovrčanja.”

Međutim, unatoč pozitivnim iskustvima drugih ljudi, Parisa je konačnim ishodom bila nezadovoljna.

“Na moju nesreću, moja se kosa osjećala zamršenijom i težom za prolazak četkom nego prije, a nisam primijetila ni značajniji rast. Ništa od toga nije bilo značajno primjetno prijateljima ili obitelji, ali osobno sam smatrala da mi je kosa ipak u lošijem stanju”, rekla je, prenosi “Index“.

Zbog toga je odlučila provesti još jedan eksperiment te je, umjesto cijelog tijela, hladnom vodom počela ispirati samo kosu.

“Ovaj put moja se kosa osjećala bliže svojoj normalnoj teksturi. Posljednjih pet dana ove samoizrečene kazne nastavila sam kosu tretirati na ovaj način. No na kraju, dok je bila vidljiva određena glatkoća, razlike su bile jedva primjetne. Kosa mi je izgledala i osjećala se gotovo jednako kao i kad sam započela. Međutim, postojao je jedan pozitivan rezultat: moje vlasište”, zaključila je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh