Svaštara

“Nekad smo se ljubili satima a sada se jedva dotaknemo: Brak nije kao u filmovima”

Ako ste mislili da je brak savršen kao u filmovima, daleko ste od realnosti. Da biste imali takav brak, morate mnogo da se žrtvujete i ulažete mnogo truda, ali možda opet neće izgledati tako sjajno.

Žena - Pult24.info

Olga, žena koja je u braku preko 15 godina, otkrila je kako se stvari mijenjaju poslije vjenčanja i kako izgleda bračni život nakon nekoliko godina. Situacija je sljedeća: Biće teških momenata: Budite svjesni da nećete uvijek biti sretni. Iako ste u braku, život i životni problemi se nastavljaju.

Doći će i do problema, patnje, ljutnje, lošeg raspoloženja. Međutim, najbitnije je da ovakve situacije prebrodite upravo sa partnerom. Strast se izgubi: Na početku veze ili braka ste ludo zaljubljeni u partnera. Izjavljujete jedno drugom emocije stalno, šaljete ljubavne poruke, grlite se non stop.

Sve će to nestati vremenom. Ono što je bitno je da sačuvate pravu ljubav među vama, a to ne morate iskazivati kroz strast. Stavite sebe na prvo mjesto: Olga savjetuje svim ženama da misle prvo na sebe, pa onda na ostale. Nikada nemojte partnera i njegove potrebe staviti ispred svojih potreba.

Žena će postati nesretna, ako se toliko bude žrtvovala za partnera. Strastveni odnosi nisu najvažniji Nakon 15 godina braka, izgubi se volja i za odnosima, ne skroz, ali u velikoj mjeri. Međutim, tada shvatite da to i nije najvažnije.

Strasti prestaju već nakon par prvih godina braka. Da bi i kasnije sačuvali iste osjećaje i želju za partnerom, baš morate da ga volite i dalje da budete mnogo zaljubljeni u njega. Ono što je još bitno jeste da oživljavate emocije kada zataje.

Pronađite način da rasplamsate vatru, čak i ako svog partnera gledate kao dobrog prijatelja – važno je da pričate o tome i pronađete način da očuvate ljubav, piše “Pult24“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh