Svaštara

Ovo su najodgovorniji horoskopski znaci – znaju kako sebi da obezbjede budućnost

Ljudi koji dugoročno planiraju u pravilu su promišljeni, disciplinovani i pouzdani.

Žena - Astrosudbina.com

Rijetko postupaju naglo i spontano jer unaprijed zamišljaju situacije u koje bi mogli da upadnu i računaju koji bi im postupci koristili, a koji škodili. I njima se omaknu početničke greške pa kažu ili učine nešto što kasnije požale, ali to su rijetke situacije, piše “Noizz“.

Jarac

Tipičan Jarac prvak je dugoročnosti. On je tip koji počinje da štedi u mladosti da bi izbjegao siromaštvo i zavisnost u starosti i spokojno uživao u penziji. Ne zanosi se iluzijama o munjevitom uspjehu i zna da je potrebno vrijeme da sazru uslovi za ostvarenje planova. Prije nego što povuče bilo kakav potez pažljivo razmatra posljedice. Svjestan da rizikuje rijetko vodi do sretnih ishoda, opredjeljuje se za marljiv rad i napredovanje korak po korak – koliko god trajalo.

Djevica

Stalo joj je da se zaštiti od siromaštva i bolesti pa uči, štedi i čim uspije sklapa višestruke polise osiguranja. Sagledava širu sliku i zna šta treba učiniti da postigne željene rezultate. Ne dopušta da je uspjesi uljuljkaju nego uvijek zadržava dozu opreza i pesimizma. Gonjena tjeskobom stalno provjerava kako se njeni projekti razvijaju. Najradije obavlja sve sama, ali ponekad mora da angažuje saradnike ili stručnjake. Budući da joj manjka povjerenja, u tom slučaju nadzire izvođače radova od početka do kraja.

Bik

Bik takođe planira dugoročno, ali manje iz straha od siromaštva, bolesti i starosti, a više zbog želje da što duže bezbrižno uživa. Najjača su mu oružja nevjerovatno strpljenje spojeno s optimizmom. Rado ulaže u nekretnine, dragocjene metale i vrijednosne papire. Namjera mu je da ih trajno drži u vlasništvu i od njih crpi redovne prinose. Ne upušta se u brze špekulacije jer to zahtjeva njemu mrsku spontanost. Nema običaj svaki čas da provjerava kako se njegovi planovi odvijaju jer je prelijen za to. Radije će to vrijeme da posveti uživanju u hrani, umjetnosti i suncu.

Ostali znakovi skloni dugoročnom planiranju:

  • Lav – od malena sklapa uticajna poznanstva
  • Škorpija – želi sve da stavi pod svoju kontrolu
  • Rak – planovi mu najčešće ostaju u mašti

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh