Svaštara

Stručnjaci otkrivaju kada je najbolje vrijeme za ODLAZAK U PENZIJU

Stručnjaci insistiraju na tome da ćete biti sretniji i da ćete živjeti duže ako večno radite (sa opuštenijim rasporedom).

Stariji radnik - Depo.ba

Ako želite da saznate kada je pravo vreme da se penzionišete, internet će vam rado ponuditi brdo finansijskih kalkulatora. Ono što će se malo stručnjaka zapitati je da li bi uopšte trebalo da se penzionišete.

Stručnjaci su intervjuisali ljude starosti od 70 do 100 godina kako bi bolje razumeli šta doprinosi zadovoljstvu životom. Svaki od intervjuisanih izjavio je da i dalje radi.

Previše vremena provedeno bez ikakve svrhe povezano je sa osećajem tuge i nezadovoljstva. Važno je da nastavite da imate neku preokupaciju!

To ne treba da bude neprestani rad, već aktivnosti, savetuju stručnjaci.

Neki smatraju da svoju karijeru čak potpuno pogrešno prilagođavamo ritmu našeg života, prisiljavajući ljude da proživljavaju najproduktivnije profesionalne godine dok odgajaju malu decu, a zatim rade sve manje i manje u kasnijim godinama.

Umesto profesionalnog sprinta koji traje četiri decenije i koji se naglo završava sa 65 godina, stručnjaci smatraju da bismo trebali da imamo obrnuti pristup, piše “portal “Biz life“.

U 20-im i 30-im bi trebalo da se posvetimo deci i njihovom odgajanju, a zatim da potpuno operativna karijera počne u 40-im i završi se u osamdesetim godinama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh