Svaštara

Sretan rođendan, drage Djevice – Ovo je vaš horoskop

Sretan vam rođendan, drage Djevice!

Djevica u horoskopu - Jutarnji.hr

I u ovoj vašoj solarnoj godini, vaš vladar Merkur obećava dobru godinu za vas, jer se – na dan ulaska Sunca u znak Djevice 2020. godine – Merkur nalazi pored njega, u svom sjedištu i dobroj poziciji za sebe.

Kao i svake godine, ulaskom Sunca u Djevicu, mijenja se generalna atmosfera na planeti, pa fokus svih nas ide iz ljetnje opuštenosti i uživanja u radnu atmosferu, te krećemo u učenje, rad, krećemo u svakodnevne obaveze i svako na svoje radne zadatke.

I dalje je ljeto, ali tokom septembra planeta Zemlja je najbogatija svojim plodovima.

I dalje je toplo ali nije jako Sunce, a bašte su pune svega što smo sijali i sadali u proljeće. Ono čemu ste tokom godine davali svoju energiju i trud, sad vam se vraća.

Ono što krasi pripadnike ovog znaka je posvećenost onome što rade. Veliki radnici, precizni i analitični, predani i skromni, pedantni i čisti, za njih možemo reći da su pravi marljivi učenici i perfekcionisti u svemu što rade.

Za ljude koji su rođeni u ovom znaku (podznaku ili imaju Mjesec u Djevici) možemo reći da su u službi, da su ljudi od povjerenja, nevidljivi ali uvijek pripravni da uskoče u pomoć, po kancelarijama, šalterima, poštama, bankama, prodavnicama i svim podrumima državnih institucija gdje se bore sa administracijom, umjesto nas.

I zato su oni važni, baš kao i svi ostali a možda i malo više važniji ali se manje ističu, jer ih krasi odmjerenost, skromnost iza koje se nazire stidljivost, nesigurnost, sumnja i sve ostale emocije koje vrlo lako mogu poljuljati svaku osobu koja ima izražen ovaj znak.

Najviše problema imaju sa svojom inteligencijom i brzinom misli i ne mogu da se izbore sa svim mogućim kombinacijama koje drže u glavi ako krene po zlu bila koja akcija koju pokreću, pa im upravo to pravi najveće životne nesporazume, jer mogu otići u drugu krajnost da stalno premišljaju, analiziraju i intelektualiziraju a ponajviše kritikuju, kako sebe tako i druge. Zapravo previše brinu.

Djevice su uvijek u službi i to je njihov zadatak.

Zato treba da smo im zahvalni, svi mi koji nemamo strpljenja za obične, svakodnevne obaveze, plaćanje računa, kupovine i sve moguće administrativno-birokratske stvari.

Od Djevica treba da se učimo posvećenosti upravo tim ponavljanjima istih obaveza i stvari koje obavljaju. Njihovi poslovi za mnoge mogu da budu dosadni, monotoni, bez kreativnosti, sa radom oko papira, popunjavanja obrazaca, novcem, robom, savjetodavnim, pravnim dijelom.

Od Devica treba da se učimo posvećenosti zadatku, običnim bistvovanjem na planeti, jer jedino kroz disciplinu, rad i prihvatanjem obaveza, možemo da stvorimo nešto veće.

Jer, da nema Devica, koje nam nevidljivo pomažu u svakoj oblasti ovozemaljskog života, ne bi ništa funkcionisalo.

Hvala vam, Djevice, što imate zlatne ruke, što pomažete svima svojim postojanjem, što ste u službi drugima, što ste rođeni za male, sitne zadatke i kao mali točkići u velikoj mašineriji, pokrećete svijet i držite ga realnim, objektivnim, ljudskim i zemaljskim, piše astrolog: Nataša Panić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh