Svaštara

Umro čovjek za kojeg se vjeruje da je bio najstariji na svijetu

Fredie je otišao u penziju tek s 80 godina, a nije da se bavio laganim poslovima

Fredie Blum - Fokus

Čovjek za kojeg se vjeruje da je bio najstariji na svijetu umro je u 116. godini života, javlja BBC. Dokumenti Fredija Bloma dokazuju da je rođen u Južnoafričkoj Republici davne 1904. godine, ali njegovo ime nikada se nije našlo u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Još dok je bio tinejdžer, 1918. godine, ostao je bez cijele porodice tokom pandemije španske gripe, a preživio je dva svjetska rata i apartheid u JAR-u. U razgovoru za BBC prije dvije godine rekao je kako zapravo i nema neku specijalnu tajnu svoje dugovječnosti.

– Samo je jedna tajna – onaj iznad vas (Bog). On ima svu moć, ja nemam ništa – rekao je.

Zanimljivo, Fredie je otišao u penziju tek s 80 godina, a nije da se bavio laganim poslovima. Prvo je radio na farmi, a poslije je bio građevinac. Također je zanimljiva činjenica da je gotovo cijeli život pušio, a alkohola se odrekao prije mnogo godina.

Tokom pandemije koronavirusa najveći mu je bio problem što nije mogao otići kupiti cigarete.

Porodica gospodina Bloma je rekla da je umro prirodnom smrću u Cape Townu, te da njegov odlazak nema veze s Covidom.

– Još prije dvije sedmice on je cijepao drva. Znate, bio je jak čovjek, ponosan!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh