Svaštara

Astrologija / Tekući mjesec je pravi predstavnik ove godine: Juli 2020. godine će mnogima biti sudbinski; datumi kad nas očekuju najveće promjene

Juli 2020. godine bismo slobodno mogli nazvati sudbinskim mjesecom jer će u njemu doći do nekih značajnih promjena, na poslovnom, emotivnom, životnom planu kod svakog od nas.

Ljeto - Womeninadria.com

Na veliku većinu ovih promjena nećemo moći da utičemo a suštinski – ne bi ni trebalo, jer kao što sam to spomenula više puta – ova cjelokupna godina jeste vrijeme kada se po mnogim pitanjima svode računi i prave presjeci – uvodeći nas u nove životne faze i doba.

A na početku jula mjeseca Sunce i retrogradni Merkur se nalaze u znaku Raka, Mjesec u Škorpiji a retrogradni Jupiter i Pluton u Jarcu, piše “venerasapapilotnom.com“.

U znaku Vodolije nalazi se retrogradni Saturn, u Ribama retrogradni Neptun dok je u znaku Ovna Mars. Uran je u znaku Bika a Venera u Blizancima.

2. jula Saturn se vraća u znak Jarca u kojem će boraviti otprilike do polovine decembra ove godine.

Prvenstveno Jarčevima daje priliku da isprave greške, preispitaju odluke i urade propušteno, a zatim i svima ostalima u različitim životnim segmentima – sve u zavisnosti kroz koje vam natalno polje ova planeta tranzitira i koje planete aktivira.

5. jula slijedi nam pun Mjesec i pomračenje u znaku Jarca.

Tenzija i kulminacija dešavanja će se najpre vezivati za poslovni segment, za odnose sa autoritetima ali i za porodicu.

Zbog aspekata koje Mjesec pravi tokom pomračenja mogući su problemi u komunikaciji, ali i iznenadne, neočekivane promjene u životnim segmentima koji su ovim nebeskim dešavanjem aktivirani.

13. jula Merkur kreće direktnim hodom.

Ova planeta će većim dijelom mjeseca biti u kvadratnom aspektu sa Marsom, što će donositi nervozu, ishitrenost, impulsivne riječi i poteze pa ćemo često raditi u korist svoje štete.

Potencirano će biti sve ono što se vezuje za porodicu, kuću, dom, članove familije ali i za papirološka pitanja, dozvole, dogovore.

Energija ovog aspekta tera na akciju, ali sa druge strane – sapliće ukoliko u tu istu akciju uđemo tvrdoglavo, nespremno na kompromis i nervozno.

20. jula imamo mlad Mjesec u znaku Raka.

To donosi nova rješenja i početke vezane za porodični segment, dom, roditelje, porodicu, ali i posao.

Ovi počeci biće teški i u njih će biti potrebno uložiti mnogo truda ali se u vremenu mogu pokazati kao značajni i trajni.

22. jula Sunce prelazi u znak Lava.

Ljubav i opuštencija neka istupe – a sve ostalo slobodno može u neki drugi plan…

U suštini, dobar odnos između Venere i Marsa, a pogotovo od 13. jula kada Venerin dispozitor Merkur kreće direktnim hodom – donijet će da se na emotivnom planu polako stabilizujemo.

Odnosi koji su imali prepreku ili zastoj u proteklom periodu sada mogu ponovo krenuti iznova, na pitanja o koja ste se kao par saplitali pronaći ćete odgovore i mnoge nedoumice će biti riješene.

Takođe, za one koji su slobodni ovo je jedan aktivan period, sa mnogo druženja i novih poznanstava koja se lako mogu pretvoriti u prave emotivne priče.

Jul je ispred nas – imat će svoje statične, ali i burne faze – pravi predstavnik ove 2020. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh