Svaštara

Greške koje radite u kuhinji zbog kojih bi gosti mogli misliti da ste neuredni

KUHINJA je jedno od mjesta u stanu na kojima provodimo najviše vremena. Dok vama u njoj nema ništa čudno, gosti mogu zamijetiti male greške zbog kojih izgledate neuredno.

Kuhinja - Espreso.rs

Primjerice, ako na otvorene police nabacate stvari bez ikakvog reda.

Ako je vaša kuhinja relativno malena i stvari moraju biti izložene na otvorenim površinama, jako je bitno kako ćete stvari odložiti. Birajte lijepe spremnike s kojima ćete postići uredan dojam. Pobrinite se da spremnici bojom i stilom odgovaraju vašoj kuhinji. Vjerujte nam, bit će vam drago što ste ih nabavili, ne samo jer s njima sve izgleda urednije nego i zato što će zaštititi vašu hranu od nametnika, prenosi “Index“.

Razbijeno posuđe i uništene kuhače trebali biste baciti jer ćete zbog njih izgledati nemarno. Pukotine u drvenom priboru raj su za bakterije i prljavštinu.

Riješite se i plastičnih posuda koje su uništene ili su promijenile boju, bacite stare lonce, a drveni pribor mijenjajte redovito.

Kako biste se osigurali da vaš sudoper nije vječno pun prljavog posuđa, izračunajte koliko vam tanjura, vilica, žlica i noževa zapravo treba i spremite sve ostalo. Tako ćete biti prisiljeni suđe redovito prati. Sudoper čistite svaka dva do tri dana.

Ponekad posuđe, ubrusi, vrećice i vaze ostanu na stolu iako za njima nema potrebe, a zbog toga izgledate neuredno. Osim o urednosti stola, trebat ćete pripaziti i na čistoću posuda za šećer i sol te ostale začine.

Spužve i krpe ne možemo izbjeći u kuhinji, ma koliko nam ružno izgledale. Možete nabaviti lijepu posudice za spužvicu za suđe, kako se ona ne bi povlačila po sudoperu. Osim toga, veće spužve ne biste trebali sušiti na slavini, jer osim što izgleda ružno, može ostaviti tragove hrđe na samoj slavini.

Spužve i krpe uvijek trebate u potpunosti osušiti. Jedno istraživanje pokazalo je da 86 posto njih u sebi krije plijesan. Osim toga, preporučuje se da ih mijenjate jednom sedmično.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh