Svaštara

Astro kalendar do kraja juna 2020. godine: Mars u Ovnu probudit će hrabrost i odlučnost, a Sunce u Raku jača potrebu da volimo i budemo voljeni

Pun Mjesec u znaku Strijelca je bio 5 . juna. Ovaj pun Mjesec je ujedno i pomračenje Mjeseca. Riječ je o jednom jakom aspektu koji nosi snažnu energiju..

Žena - Unsplash

Pun Mjesec u znaku Strijelca je bio 5 . juna. Ovaj pun Mjesec je ujedno i pomračenje Mjeseca. Riječ je o jednom jakom aspektu koji nosi snažnu energiju. Ta jaka energija se osjeća kroz ogromnu potrebu za slobodom, potrebu da oslobodimo sebe i sve ono što nosimo u sebi. Ovim se završava faza jednog burnog unutrašnjeg buđenja. To je faza kada stavljamo tačku na strasti i pretjerivanje te tražimo u sebi ono što nas oslobađa.

20. jun – Početak ljeta

Sunce ulazi u znak Raka i počinje ljeto. Jedna nova energija za sve nas sada počinje. Kreće jedna ljepota življenja i uživanja. Otvaraju se sada naše najdublje emocije. Jača potreba da volimo i da budemo voljeni. Otvara se sada četvrta čakra – naša tačka voljenja i predavanja. Uz želju da ovaj rođendan Rakovi proslave na najljepši mogući način, ovaj uticaj nam daje nadu da osjećamo i volimo.

21. jun – Pomračenje Sunca

Mlad Mjesec odvija se u znaku Raka, a ujedno se događa i pomračenje Sunca. Ovaj aspekt je jako važan jer se dešava na nultom stepenu Raka, gdje se još uvijek osjeća uticaj Sjevernog čvora. To govori o karmičkim dugovima, o našim precima, kao i o potrebi da raščistimo sa porodičnim toksičnim odnosima. Mlad Mjesec nam ukazuje gdje griješimo i šta da ispravimo kada su u pitanju naši najbliži. Otvorimo se zato svemu lagano i bez straha. Napravimo novi korak kao praštanju i sebi i drugima.

28. jun – Mars u Ovnu

Mars ulazi u znaku Ovna, te donosi veoma jaku energetsku snagu. On je u Ovnu u svom sjedištu, i tu se osjeća najbolje. Mars je tu ona snaga u nama koja nas održava u životu, koja nas tjera na preživljavanje. Budi nam prvi energetski centar, budi našu hrabrost.

Mars će u znaku Ovna boraviti do kraja godine i svakako će ostaviti jak utisak kako na globalnom, tako i na ličnom nivou. Vrlo je važno kod sebe sada probuditi hrabrost, odlučnost i motivisanost, čime dobijamo jaku energiju.

Ovo je dobra pozicija Marsa za sve one koji se bave sportom, zdravom ishranom, uopšte zdravim životom. Sada je fenomenalno vrijeme da se pokrenete i da počnete da vodite računa o svom tijelu, i uopšte o svom zdravlju. Samo na taj način ovaj Mars može da vam donese pozitivan ishod. Strahove svoje anulirajte, a svoju snagu pojačajte, prenosi “Astroportal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh