Svaštara

Horoskop – Šta nam planete donose u junu: Kakve će izazove i teškoće probuditi retrogradna kretanja

Mjesečni horoskop – šta nam u junu donose čudesni kosmički fenomeni i kretanje planeta.

Horoskop - Freshpress.info

Mjesec pravi opoziciju sa Suncem i Venerom (koja je retrogradna u Blizancima) i pravi kvadrat s Marsom (u Ribama) 5. juna. To rezultira stvaranjem takozvanog “T-kvadrata” u promjenljivim znakovima, s Marsom kao glavnom planetom. Zbog ekonomske krize i krize povezane sa zdravstvenim pitanjima tražimo odgovore, tražimo istinu koja se krije iza lažnih i protivurečnih informacija. Ideološki, duhovni ili naučni sukobi mogu postati svakodnevica. Osim Venere, koja je retrogradna do 25. juna, imamo još retrogradnih planeta što znači da nećemo tako brzo doći do konstruktivnih zaključaka ili olakšanja nakon spoznaje istina.

Pomračenje Mjeseca 5. juna 2020. godine u privatnom životu svima donosi mogućnost razotkrivanja nekih dragocjenih unutrašnjih istina koje nam se nužno ne moraju svidjeti ili zbog kojih nismo ponosni, ali tek nakon toga možemo obaviti unutrašnje čišćenje duše.

U danima oko pomračenja mogli bi se uznemiriti, pa se treba potruditi da zadržite samokontrolu. Mogli bi da imate puno sjajnih ideja i želju da se što prije realiziraju, ali stvari se polako pokreću i za sada sve ostaje na idejama. Treba izbjegavati predomišljanja i donošenje odluka u posljednjem trenutku, zatim paziti na riječi koje izgovaramo i kako se ponašamo prema drugima.

Uz ovakav položaj planeta mogu nas sustići neki pređašnji novčani problemi, pa ćemo biti prisiljeni da se suočimo s tim, moramo dobro proanalizirati situaciju i propuste koje smo napravili kako bi to sada riješili.

Mars, planeta akcije, nalazi se u Ribama, u znaku u kojem se ne oseća baš prijatno, do 28. juna. Imamo Mars – Neptun konjunkciju 12 – 15. juna koja može probuditi želju za bijegom, ali i pojačati intuiciju koja nam može poslužiti pri boljem shvatanju onog što se događa. Mogli bi se osjećati bez energije i motivacije, ali pogledajmo malo unutar sebe. Koliko se naša duhovna uvjerenja reflektuju kroz naše akcije?

Merkur kreće retrogradno 18. juna u Raku i kretaće se retrogradno do 12. jula 2020. godine. U “retrogradnom klubu” sada imamo Merkura, Veneru, Jupitera, Saturna, Plutona i Neptuna.

Budući da je Merkur, planeta misli i komunikacije, retrogradna u Raku, znaku porodice i doma, može doći do problema u komunikaciji sa članovima porodice, zatim do zastoja ili odlaganja, renoviranja. Nije povoljan period za prodaju ili kupnju nekretnina dok je Merkur retrogradan u Raku.

S druge strane, retrogradno kretanje planeta povoljno je za introspekciju i razgovore o raznim temama iz prošlosti. Povoljan je period za zbližavanje sa rodbinom s kojom neko vrijeme nije bilo kontakta.

Sunce prelazi u Raka isti dan kada imamo pomračenje Sunca, 21. juna 2020. godine. Ova pomračenje pripada grupi pomračenja koje stvaraju blokade. Pomračenja iz ove grupe označile su vremena ograničenjima i zabranama. To zvuči poznato ako pomislimo na sve ono što se u posljednje vrijeme događalo. To može rezultirati ulaskom u novu fazu ograničenja i zabrana kako bismo i nadalje bili sigurni.

Pomračenje Sunca može donijeti i pogrešno tumačenje okolnosti ili ličnih sposobnosti kada nešto treba uraditi. Zato u danima oko pomračenja nemojte donositi važne odluke ili preduzimati bilo kakve nove aktivnosti. To je povoljan period za introspekciju. S toliko retrogradnih planeta moramo više raditi na sebi i svom unutrašnjem svijetu nego na spoljnim zadacima.

Vrijedi napomenuti i to da su Jupiter i Pluton retrogradni u Jarcu i da se ponovo susreću u konjunkciji od 19. juna, i ostaju u konjunkciji do početka sljedećeg mjeseca. To donosi nedostatak motivacije i volje za djelovanjem. Razlog je upravo to što nam retrogradno kretanje daje priliku da razmotrimo put kojim se krećemo i da analiziramo promene koje smo do sada pokrenuli ili stvari koje ne prihvatamo i promjene koje ne želimo da ostvarimo a potrebne su.

Retrogradno kretanje i konjunkcija Jupiter – Pluton donosi nam energiju (a možda i mudrost) koja nam je potrebna kako bi shvatili šta se oko nas događa i kako to utiče na naše živote. Ovo je idealno vrijeme da analiziramo šta je zaista ostvarivo, a šta nije i koja su naša lična ograničenja.

Za jun 2020. godine možemo reći da je značajan period za nas i za otkrivanje lične vrijednosti i šta drugi cijene kod nas. Važna je i naša sposobnost da realno analiziramo dugoročne ciljeve.

Sada nam može postati jasnije koliko je važno ostaviti iza sebe terete prošlosti kako bi uopšte mogli kročiti novim putem. Sa sobom možemo poneti dalje samo ono što nam je istinski važno i vrijedno, piše “Tarot horoskop“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh