Svaštara

Šta žene guglaju: Evo što ih najviše zanima tokom izolacije

USLIJED pandemije s kojom se suočio cijeli svijet ljudi su morali preoblikovati vlastitu svakodnevicu.

Google - N1

Kako su na snazi preporuke vezane uz socijalno distanciranje, u skladu s tim su i brojni obrti morali privremeno zatvoriti svoja vrata. Između ostalog, dame su ostale zakinute za usluge kozmetičara, frizera i mnogih drugih te su se okrenule DIY metodama.

Odgovore na pitanja vezana uz ljepotu i njegu tijela potražile su na Googleu, a portal Flawless.org je odlučio provjeriti što žene najviše zanima.

Kada je u pitanju njega kose, najčešće ih zanima kako nakovrčati kosu uz pomoć pegle za kosu. Osim toga, kako ošišati vlastitu kosu, kako da kosa brže raste i koliko često je potrebno prati kosu.

Pojam make-up se pretražuje 135 hiljada puta mjesečno, a posljednjih tjedana najčešće se pretražuju odgovori na ova pitanja: “Kako se šminkati?”, “Kako očistiti make-up kistove?”, “Kako napraviti make-up look za oči?” te “Kako lijepo izgledati bez šminke?”
Nadalje, muči ih i kako kod kuće ukloniti gel s noktiju, ali i kako kopirati izgled noktiju Kim Kardashian.

Mnoge i dalje zanima kako izgledaju životi njihovih idola, a osobito Jamesa Charlesa čije je ime pretraživano 12.100 puta, a slijede ga Kylie Jenner, Jeffree Star, Ariana Grande i Kim Kardashian, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh