Svaštara

Jabukovo sirće, vazelin i aspirin mogu zamijeniti skupe kozmetičke proizvode

Prekomjerno znojenje, akne ili ispucale pete ponekad mogu iziskivati puno novca kako bismo se ih se riješili. Međutim, najjeftinije i najučinkovitije lijekovi za ove probleme možete pronaći u najbližoj apoteci i za jako malo novca.

Šminka - Kurir.rs

Možda ne morate bacati novac na skupe beauty brendove ako možete imati sličan učinak kao i njihove jeftine alternative. Ovih pet fantastičnih proizvoda mogu vam uštediti i vrijeme i novac.

Aspirin i limunov sok za ispucale pete

Imate li ispucale pete jednostavno sameljite deset tableta aspirina i dodajte malo limunovog soka. Napravite pastu a potom smjesu tuferom nanesite na vaše pete. Gazom učvrstite tufere i ostavite da tako stoje preko noći. Ovaj postupak će vam pomoći da se riješite mrtvih stanica kože i učinite kožu mekom i glatkom.

Listerin za pazuhe

Listerin je popularno sredstvo za ispiranje usta, ali ima i mnogo zanimljivijih načina upotrebe. Sadrži timijan, eukaliptus i alkohol koji imaju antiseptička svojstva i može vas spasiti u mnogim neugodnim situacijama. Na primjer, može zamijeniti vaš dezodorans i pomoći vam da zaustavite prekomjerni znoj ispod pazuha. Nanesite malo Listerina pomoću tufera i uživajte u svježini cijeli dan.

Vazelin za akne

Osim što ga nanosite na usne, vazelin možete koristiti i za liječenje akni. Vazelin utrljajte na noćnu kremu ili lijek protiv akni i oni će još bolje djelovati na vašoj koži. Na kraju će vam koža biti hidratantna i meka.

Dječji puder za volumen trepavica

Ovaj jeftini proizvod može vam uštedjeti novac koji biste potrošili na skupe maskare. Dakle namažite prvi sloj maskare, potom dodajte puder i premažite još jednom svoje trepavice.

Jabukovo sirće za infekcije noktiju i kutikule

Gljivice na noktima su uobičajena infekcija koja se može pojaviti nakon loše manikure ili oštećenja vaše pločice nokta. Jabukovo sirće će vas spasiti u ovom slučaju. U maloj posudi dodajte malo tople vode i sirćeta. Ovo može pomoći da vaši nokti brže rastu i jačaju, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh