Svaštara

Poznata pjevačica zbog selfiea postala žrtva nasilja: Slike je odale gdje živi

Muškarac (26) iz Japana optužen je da je uhodio i zlostavljao mladu pop pjevačicu (21).

Mobitel - Nezavisne.com

Policiji je rekao kako ju je locirao tako što je na društvenim mrežama vidio selfie kojeg je objavila nekoliko trenutaka ranije.

U odrazu njenog oka uočio je željezničku stanicu. Povećao je fotografiju i pomoću Google Street Viewa pronašao tačnu lokaciju, piše BBC.

Zatim je otišao na tu stanicu i čekao da se ona navečer vrati. Slijedio ju je do stana i onda je zaskočio i napao.

U septembru je napadač uhapšen i sve je priznao policiji. Rekao je kako ju je duže vrijeme uhodio na društvenim mrežama, prenosi “24sata“.

Budući da je djevojka velika zvijezda u Japanu, opsesivno je analizirao sve što je stavljala na društvene mreže kako bi mogao saznati gdje tačno živi.

Rekao je kako je iz videa kojeg je snimila u svom stanu i objavila na YouTubeu pokušao utvrditi na kojem spratu živi proučavajući položaj zastora i ugao sunčeve svjetlosti.

Muškarac ostaje u pritvoru, a stručnjaci za online sigurnost kažu kako i najsitniji detalji objavljeni na društvenim mrežama mogu otkriti mnogo o korisniku i lokaciji na kojoj je nastala fotografija.

Ističu kako s razvojem tehnologije i povećanjem kvalitete kamera na mobilnim uređajima postoji sve veća opasnost od digitalnih stalkera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh