Svaštara

Pariški vatrogasac otkrio posljednje riječi princeze Dajane

Pariški vatrogasac Havijer Žurmelon, koji je među prvima pritekao u pomoć unesrećenoj princezi Diani, rijetko govori za medije, ali je u jednom intervjuu ispričao kako su izgledali posljednji trenuci života preminule princeze.

Žurmelon kaže da nije imao pojma ko se nalazi u automobilu koji se zabio u stup pariškog tunela te da je prvo dao kiseonik ženi koja je sjedila na zadnjem sjedištu.

“Nije imala vidljive povrede, tek malo krvi na ramenu. Dao sam joj kiseonik prije nego što sam je izvukao iz automobila, a ona me pogledala i rekla: ‘Bože, šta se ovo dogodilo?”

Nekoliko trenutaka kasnije princeza je doživjela srčani zastoj.

“Masirao sam joj srce i ponovno je počela disati”, kazao je vatrogasac i dodao da je bio uvjeren da će preživjeti.

Nesreća se dogodila nešto iza ponoći, a francuske vlasti su u ranim jutarnjim satima 31. avgusta 1997. godine objavile da je princeza preminula, piše “Index“-


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh