Svaštara

Nahranila učenika koji nije imao za ručak pa zbog toga dobila otkaz

RADNICA iz školske kantine u jednoj srednjoj školi dobila je otkaz jer je učeniku koji nije imao novca da plati obrok svejedno dala hranu.

Bonnie Kimball - Facebook

Bonnie Kimball iz američkog New Hampshirea je učenika jednostavno zamolila da plati idući dan. Nije se puno premišljala s obzirom na to da već nekoliko godina radi u toj školi, a učenika poznaje od malih nogu.

Međutim, njen poslodavac nije tako mislio pa je zbog računa od osam dolara Bonnie dobila otkaz s obrazloženjem da se radi o krađi, piše CNN.

Njen poslodavac je izjavio da učenik ne bi ostao bez hrane te da je mogao dobiti sendvič i prilog.

“Ne bismo otpustili radnika zato što je nekome dao obrok. Ova kompanija ima određena pravila i ako ih zaposlenik prekrši, slijede posljedice, a to može biti i otkaz. Mi smo ponosni što osiguravamo obroke za potrebite”, bila je njihova službena izjava, prenosi “Index“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh