Svaštara

Spretna majka sama sagradila kuću

Cara Brookins pobjegla je od muža zlostavljača, kupila jeftino zemljište i za devet mjeseci sama sagradila dom. O svom pothvatu napisala je i bestseller, a za njen život interesiraju se i holivudski producenti…

No image - Haber.ba

O Care Brookins (46) koja je svoj život okrenula potpuno naopačke snima se i film. Cara je 2008. ostavila muža zlostavljača i zajedno sa svojih četvero djece, koji su tad imali 2, 7, 11 i 15 godina, odselila u malu kuću u Arkansasu. Prvotni plan joj je bio da kupi kuću, ali je ubrzo shvatila da joj to njene financijske mogućnosti neće dopustiti još dugo vremena. Jednog dana je prolazila kraj kuće koju je potpuno razorio tornado. Tada je dobila ideju da sama izgradi kuću, piše “24sata“.

Cara nije znala apsolutno ništa o gradnji i građevinskom materijalu. Počela je istraživati na internetu i gledati YouTube videa, piše “Love Property”. Pronašla je jeftino zemljište i digla kredit da kupi materijal. Tad je shvatila da nema više novca za radnike pa je počela raditi sama, a i djeca su joj pomagala.

Djeca su joj bila velika pomoć

Kad sam krenula ulagati, nisam mogla odustati. Nisam imala dovoljno novca da ikome platim da mi pomogne – dodala je Cara. Zaposlila je tek jednog radnika koji joj je davao savjete, tvrdi Cara. Radila je i po 20 sati dnevno, dio na poslu, a dio na gradilištu.

Bilo me strah da će moji tinejdžeri doći i reći ‘ja ovo neću raditi’, ali svi su bili za – rekla je Cara.

Njen najstariji sin Drew je najviše pomogao majci. Pomogao joj je s papirologijom i sa fizičkim radovima. Kćeri su kuhale i donosile vodu, a maleni Roman je sve nadgledao.

U martu 2009. godine, nakon devet mjeseci napornog posla, Cara i njena djeca su uselili u novu peterosobnu kuću. Kuća ima i tri garažna mjesta i skladište.

Postala je uspješna motivacijska govornica

Poslije uspješnog projekta, Cara je napisala i knjigu koja je postala bestseller. Ubrzo je isplatila sve dugove, a sad je dobila novu ponudu i o njenom životu snimat će se holivudski film.

Bili smo tim. Cijeli proces je povezao još više našu porodicu. Naučili smo da ništa nije nemoguće. Pronašli smo nadu – rekla je Cara.

Svi su mislili da smo ludi. Mislim da osim djece, niko na svijetu nije mislio da je ovo dobra ideja – našalila se Cara.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh