Svaštara

Mjesečni horoskop za maj 2019.: Zdravlje ugroženo, ljubav na velikom testu – samo jednom znaku sve ide od ruke!

Precizna majska astro prognoza za svaki znak.

Horoskop - Aura.ba

OVAN

Spremate se na daleki put i znate da taj put neće biti nimalo lak. Na sreću, ne idete sami ali to vam i nije neka uteha, idete sa osobom na koju ne možete baš da se oslonite. Na ovom putu ćete imati prilike da porazmislite o dosta toga što vam se izdešavalo i šta sve želite da promijenite kod sebe, piše sajt “Horoskopski znakovi“.

Posao vam je nekada bio veoma bitan, ali sada kada ste shvatili kako sve funkcioniše, nije vam više na prvom mjestu. Nemate više toliko motivacije i volje da radite kao nekada zato što znate da napredovanje ne zavisi od toga, vaš talenat nije nimalo bitan, bitne su samo veze i poznanstva.

Krajem mjeseca su mogući problemi sa kukovima, moraćete što prije da idete na pregled kod specijaliste kako bi tačno ustanovili šta je rješenje vašeg stanja i šta je uopšte dovelo do toga. Ukoliko obavite sve preglede, liječenje će brže početi. Porodično imate problema sa koštanim oboljenjima i zato morate strogo da vodite računa o svemu što vam može ugroziti zdravlje.

BIK

Preveliki pritisak na poslu će trajati i ovog mjeseca. Imate previše radnih zadataka koje jedva postižete da uradite, i iz dana u dan ih je sve više. Pokušajte da neke zadatke prebacite na kolege koje nemaju toliko posla kao vi, pošto vas polako i sigurno stiže umor i počinjete da osjećate posljedice prevelikog obima posla.

Srešćete osobu koja vam je nekada bila veoma bitna i koju niste vidjeli dugo vremena. Vidjeli ste se svega nekoliko puta u prethodnih nekoliko godina u prolazu, ali niste imali vremena da popričate, niko nije hteo prvi da priđe zbog ponosa, ali ovog mjeseca će biti drugačije. Kada se budete sreli, biće kao da nikada niste prekidali kontakt, i pričaćete satima kako biste nadoknadili izgubljeno vrijeme. Ipak, nemojte dozvoliti da vam se ta osoba ponovo uvuče pod kožu, nije sve bilo sjajno u vašoj prošlosti, iako je više bilo lijepih trenutaka. Sadašnjost i prošlost ne mogu da se porede, ništa više nije isto kao ranije, to morate da shvatite pre nego pokušate ponovo sa tom osobom, ako do toga uopšte dođe.

Potreban vam je odmor pošto ste pretjerali sa poslom i sada osjećate posljedice. Hroničan umor, nesanica i premorenost samo su neke od stvari koje su vas zadesile, i morate da usporite tempo. Nije sve u novcu, iako je većini ljudi novac veoma bitan, morate se i odmoriti i naći vremena da se bavite nekim drugim stvarima.

BLIZANCI

Nije vrijeme za rizične poslovne poduhvate iako vam se neke prilike čine veoma primamljivim. Postoji dosta faktora koje mogu negativno uticati na cijelu tu situaciju i najbolje je da sačekate neko povoljnije vrijeme za finansijska ulaganja. Ako se bavite računovodstvenim ili javno dostupnim uslugama, očekujte variranje u ponudi i potražnji.

Ovaj mjesec će vam svakako donijeti neke probleme, a komunikacione sposobnosti su vam prve na udaru naročito ako ste slobodni. Idealan je period za započinjanje novog poslovnog poduhvata, ali morate dobro da razmislite o uzrocima i posljedicama planova koji mogu da krenu po zlu. Najbolje je da stavite sve na papir i da vidite ima li ta vaša poslovna ideja smisla ili je bolje da ne gubite dragocijeno vrijeme. Možete realno da vidite sve faktore i njihov uticaj na krajnji rezultat samo ako posmatrate problem objektivno, bez emocija. Ovaj period mogu da obilježe i promjene na privatnom planu, kada je reč o započinjanju nekih novih prijateljstava.

Osjećate se dobro, ali ipak ne bi bilo loše da malo usporite tempo, previše žurite i previše obaveza preuzimate na sebe, niste od čelika, malo usporite i dajte svom organizmu šansu da se odmori. Nemojte da jedete pretjerano masnu i začinjenu hranu, a meso i mlijeko unosite samo umjereno. Jedite više i češće barenu hranu, izbjegavajte prženo, a samo s vremena na vrijeme pojedite nešto slatko, znate i sami da ste skloni gojenju, a to donosi brojne rizike.

RAK

Vaša karijera će se naći na meti mnogih koji smatraju da ne znate da radite svoj posao ili se ne trudite dovoljno dobro da ga radite. Pokušavate da ih razuverite ali kada pogledate svoje ciljeve koje ste ostvarili, i nemate se baš čime pohvaliti. Ipak, mnogi poslovni partneri vjeruju u vas. Smatraju da je ovo samo jedan loš period iz koga ćete se uskoro izvući.

Vaš partner nema razumijevanja za vaše zahtjeve i prohtjeve koji su, moraćete priznati, svakoga dana sve brojniji. U drugoj polovini mjeseca dobićete šansu za jednu romantično putovanje, možda ćete tamo da ostvarite bolju komunikaciju i da riješite neke probleme koje vas već duže vrijeme muče. Sa voljenom osobom morate stalno da razgovarate i da unaprijeđujete svoju vezu, ne smete da je uzimate zdravo za gotovo.

Osjećate bolove u potiljku i slijepoočnicama, najbolje je da provjerite krvni pritisak pošto i sami znate da imate genetsku predispoziciju za to. Ne smete više da jedete slanu i masnu hranu, ali jednostavno ne možete da joj odolite. Ipak, ako želite da sačuvate svoje zdravlje što je duže moguće, moraćete da napravite korekciju ishrane i da izbacite brojne loše navike.

LAV

Borićete se hrabro ovog mjeseca sa svim nedaćama, obavezama i problemima koji se samo nagomilavaju. Ipak, smatrate da je to ništa neobično za vas i za vas život, navikli ste na takav stil života i ne možete da zamislite da živite drugačije. U poslu situacija konačno kreće na bolje, imate saradnike koji vam pomažu ali morate da naučite da sarađujete sa njima svakodnevno.

Vaš ljubavni život je buran kao što je oduvijek i bio, ali vama je iskreno sve to dosadilo. Želite da se smirite i da uživate u prijatnim trenucima sa voljenom osobom, dosta vam je drame, igara i gubljenja vremena sa osobama koje to ne zaslužuju. Ponekad jednostavno maštate da ste u dugoj i stabilnoj vezi bez trzavica, ali ovaj mjesec jednostavno nije pravo vrijeme za stabilnost, vaš avanturistički duh uvijek traži nešto novo i uzbudljivo i ne želi još da se smiri.

Zabave i noćni život uzimaju maha, ne možete bez posljedica da liježete kasno i ustajete rano. Mogući su problemi sa glasnim žicama i sa promuklošću, a samo od vas zavisi koliko dugo će taj problem da traje. Imunitet vam nije najjači, a vi ga dodatno svakog dana oslabljujete, morate da prekinete sa porocima i da krenete da se hranite zdravo svakodnevno.

DJEVICA

Poslovna komunikacija sa jednom važnom osobom će vam donijeti dosta toga pozitivnog ovog mjeseca. Imaćete šansu da naučite mnoge stvari vezane za vaše radno mjesto, a to će otvoriti neka nova vrata za razvoj karijere i za bolje ostvarenje ciljeva i planova koje već duže vrijeme pripremate, ali ih ne realizujete.

Dobitak na finansijskom polju je moguć sredinom meseca, ali neće biti spektakularan kao što ste očekivali. Konačno je došlo vrijeme za uređenje vašeg životnog prostora i ovaj mjesec je idealno vrijeme za to. Tačno znate šta sve želite da promijenite, imate solidnu zamisao samo vam je potrebno da nađete prave osobe koje će vam pomoći da realizujete svoju ideju na pravi način. Ako želite, uvijek možete da potražite savjet prijatelja, ali znate da se njihovi ukusi ne slažu sa vašim i da ćete samo bez potrebe da dobijete dosta savjeta koji vam se ne sviđaju.

Poslije toliko godina traganja i istraživanja, konačno ste u vezi sa osobom koja je dosta starija od vas i pravo je čudo što niste ranije shvatili koliko je to bolje nego gubljenje vremena sa nezrelim osobama koje ne znaju šta žele. Starije osobe su zrelije, mirnije i staloženije i upravo takva osoba je vama potrebna u ovako teškom trenutku kada ste ostali bez igdje ikoga.

VAGA

Rokovi su kratki, ali vi uspijevate da sve završite u propisano vrijeme. Ni sami niste vjerovali da sve obaveze možete da završite, a da vas neko ne pritiska i da vam govori da kasnije i da morate brže da radite. Posao ne trpi vaš neorganizovan privatni život, ali ako uskoro ne sredite privatne obaveze, posao će da trpi, a vi to svakako ne želite. Potrudite se to da izbjegnete po svaku cijenu. Neke kolege će ostati bez posla zato što se nisu dovoljno trudili da izvrše svoju radnu normu i zadatke na vrijeme, ali vas to ne pogađa, znate i sami koliko se trudite i koliko vrijedite, i drugi vas uopšte ne zanimaju.

Porodica i bliski prijatelji žele da provedu više vremena sa vama, ali to početkom mjeseca jednostavno nije moguće. Ipak, krajem drugog razdoblja imaćete više vremena za privatni život, to iskoristite na pravi način. Idite sa užim i daljim članovima vaše porodice na neki izlet ili piknik ako je lijepo vrijeme, ili se jednostavno okupite u zatvorenom prostoru, napravite malu porodičnu žurku kako bi razgovarali i saznali šta ima novo kod svakog od njih.

U posljednje vrijeme ste se ugojili, ali to ne želite da priznate i ljutite se na svakoga ko to pomene. Mada, u dubini duše znate da jedete više nego što vam organizam traži, jedete na nervnoj bazi i kada ste nervozni i depresivni, a to će na duže staze da ugrozi vaše zdravlje. Ako ne možete sami da se izborite sa tim problemom, najbolje je da potražite savjet stručnog lica.

ŠKORPIJA

Znate da bez dobrih i jakih poslovnih veza nećete moći da ostvarite dobar poslovni rezultat, i zato prije nego što bilo šta počnete morate da kontaktirate neke osobe na položajima kako bi provjerili da li će vas podržati u vašoj namjeri da učinite nešto korisno za cijeli grad. Ako od te osobe ne dobijete podršku, gubite dragocijeno vrijeme i najbolje je da zaboravite na cijelu tu zamisao.

Vaš osjećaj za komunikaciju vas ovog mjeseca ne služi na najbolji način, jednostavno ne umijete dobro da kažete šta želite i zbog toga će doći do nesporazuma sa partnerom. Imate zajedničke ciljeve, ali niste sigurni da li želite da ih realizujete na pravi način, to je ono što dovodi do svađa i rasprava i moraćete to što prije da riješite ako želite da nastavite dalje zajedno.

Znate da imate problema sa varenjem kada god ste nervozni i uznemireni, ali nikako niste u stanju da izbjegnete stresne situacije koje su u vašem životu prisutne skoro svakodnevno. Ako mislite da možete sami da riješite taj problem to je dobro, ali ako niste sigurni i mislite da vam treba stručna pomoć, nemojte da se stidite da je potražite.

Neki članovi porodice će uskoro otići na malo duži odmor i to će vama prijati više nego što ste očekivali. Malo slobode i samostalnosti nikome nije smetalo, uživaćete sami sa sobom a već dugo to niste bili u prilici da radite. Samoća je ponekad korisna stvar.

STRIJELAC

Kreativni ste ali nemate kome da pokažete tu vašu kreativnost, nikoga ne zanima ono što znate i ono što možete i umijete da uradite. Danas su neke druge vrijednosti na provjeri, a vi ih nemate, nažalost, i zato ste zaglavljeni u vremenu i prostoru i ne znate kako da se toga oslobodite.

Posmatrate parove oko sebe, svi djeluju srećno i zaljubljeno, ali se pitate da li je to samo maska ili zaista postoji iskrena i prava ljubav. Vi još uvijek niste uspjeli da je pronađete ni da je iskusite, uvijek ste bili u vezi sa nekim ko više voli vaš novčanik nego vaše kvalitetne osobine. Mnogi ljudi ne gledaju više kakva ste osoba već šta možete da učinite drugima, svi žele da vas iskoriste na ovaj ili onaj način i zbog toga vas ljubavna veza trenutno ne zanima.

Ovih dana vam se otvaraju brojna vrata kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Napravite pravi potez kada je riječ o ljubavi, i nećete više nikada biti sami. Ne pravite kompromise ni sa kim, ali da pregovarate morate. Ako postupite iskreno i pravedno, pregovori će se završiti sasvim korektno i bićete zadovoljni i vi, ali i druga strana.

Ako vam se neko sviđa, to ne znači da treba po cijeli dan da mislite na tu osobu i da zapostavite i svoje prijatelje, i posao i porodicu. Ako nemate šta da radite, najbolje je da nađete neki hobi, inače će ta simpatija da pređe u opsesiju. Nemojte da otkrivate sve emocije odmah na početku razgovora, ostavite nešto i za kasnije.

JARAC

Oduvijek vam je bilo bitno da imate dovoljno slobodnog vremena i slobodnih dana u mjesecu kako biste imali prilike da provodite vrijeme sa svojom porodicom i prijateljima, ali ovog mjeseca ćete imati toliko obaveza da ćete rijetko imati prilike da se opustite. Ako vas zovu sa posla, pokušajte da objasnite da niste samo vi zaduženi za neke stvari, i pozovite se na zakon o radu ukoliko je to potrebno.

Ako ste u vezi, ovog mjeseca je idealna prilika da je učinite još jačom. Barem jednom sedmično odvojite vrijeme koje ćete provesti nasamo sa partnerom, razgovarajte dosta o tome šta volite a šta ne, razgovarajte o prošlosti pa čak i bivšim ljubavima, nemojte ništa da krijete, budite iskreni, tako se ljudi najviše zbliže i najbolje upoznaju.

Svaka poslovna prilika je za vas izazov, nemojte da preskočite nijednu šansu, makar pokušajte, ako uspete, još bolje za vas, ako ne uspete, to će biti još samo jedno iskustvo koje će vas učiniti kvalitetnom osobom. Ne dozvoljavate sebi da gubite vrijeme, pa makar i ako niste sigurni da možete nešto ili ne, vi ćete pokušati, pa kud puklo da puklo.

VODOLIJA

Umorni ste od obaveza zato što partner sve prepušta vama, vi ste navikli da nikada ne kažete Ne, ali ponekad očekujete i pomoć od voljene osobe. Za sada se još uvijek ne vide neke negativne posljedice toga, ali ipak niste sigurni koliko to još možete da trpite.

Tvrdoglavi ste u ljubavi i to je jedina stvar preko koje partner ne može da pređe. Ipak, ni ljubomora vam nije strana, umijećete ovog mjeseca i tu vašu ličnost da pokažete, ali to je relativno dobra stvar zato što voljena osoba mora da vidi i vaše vrline, ali i vaše mane.

Bol u grudima nije nešto sa čime se treba igrati, naročito ako se dešava tokom napornih fizičkih aktivnosti. Malo ste zanemarili svoje zdravlje, ispravite to što je prije moguće kako ne bi došlo do fatalnih ishoda. Čak iako u porodici nema srčanih oboljenja, ne znači da ste vi zaštićeni od istih.

RIBE

Imate dosta energije i motivacije i generalno se dobro osjećate. Nemojte da posustanete ni i u drugoj polovini mjeseca kada će vam snaga malo posustati, ali nećete osjećati umor i malaksalost, možda tek sljedećeg mjeseca.

U ovom mjesecu ćete imati priliku da pokažete sve svoje radne sposobnosti, prosto ćete imati želju da se takmičite sa saradnicima zato što znate da imate mnogo više znanja i vještina od njih. Međutim, pazite se, ima i onih koji izgledaju kao da ništa ne znaju, a u stvari su veoma spretni i inteligentni.

Dosta vam je dosadnih udvarača koji samo čekaju priliku da razgovaraju sa vama. To što ste komunikativna i mirna osoba ne znači da imate živce da razgovarate sa svakim ko to poželi, ipak neka granica mora da postoji i polako gubite živce zbog toga. Sredinom mjeseca će se stvari smiriti i ljudi će razumijeti da vi ipak niste tako dostupni za razgovor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh