Svaštara

Zoran Milivojević: “Ako zakon zabrani batine, dobićemo generacije 3 tipa djece”

Vječito pitanje, da li se djecs trebaju kažnjavati batinama ili ne, poslušajmo šta kaže doktor.

No image - Haber.ba

Zbog građanskog zakonika kojim se „zabranjuje tjlesno kažnjavanje“, dobićemo razbijanje srpskog društva, uništenje porodice i divlje generacije. Dobićemo djecu divljaka, budala i neobrazovanih. Kod dece će zavladati rečenice: “Neću i šta mi možeš!“, a roditelji će izgubiti svaki autoritet.

Ovo tvrdi ugledni psihoterapeut dr Zoran Milivojević, koji se oštro protivi ovom zakonm pošto, prema njegovim rečima, porodici samo nanosi zlo. Deca kod psihologa: To je vrlo rizično. Kada pogledate filozofiju koja stoji iza toga, na prvi pogled ne izgleda problematičnoGovori se da decu niko ne treba da udari, da treba da se razgovara s njima, i na prvi pogled bi to svako podržao, ali kada vidite šta se sve desilo u zemljama u kojima je sličan pravilnik primenjen, diže vam se kosa na glavi. Na taj način država je roditeljima vezala ruke i onemogućila ih da vaspitavaju svoju decu – naglašava dr Milivojević.

On ističe da će, zbog usvojenog zakona, rezultati biti odvođenje dece kod psihologa na duge razgovore, koji će kod mališana uspostavljati psihijatrijske dijagnoze „hiperaktivnost i poremećaj pažnje na časovima“. Država da se ne meša: Dr Milivojević smatra da država ne bi trebalo da se meša u privatne i porodične odnose

Samo se totalitarne države meštaju u privatne stvari kod građana. Ljudi uopšte ne shvataju koliko se ovim zakonom zapravo zadire u intimu i privatan odnos između deteta i roditelja. Poređenja radi, država i zakon ne smeju da vam propisuju koliko puta građani treba da imaju se*s, pa tako ni kako da se vaspitavaju deca.

Tek tridesetak zemalja u svetu, dodaje on, prihvatilo je zabranu telesnog kažnjavanja, a u oko 160 država to nije zabranjeno. Na ove podatke, ukazuje psihoterapeut, treba obratiti pažnju. To je jedan od dokaza da nije preporučljivo dati deci svu vlast i staviti ih na vrh hijerarhije u odnosu roditelj – dete – podvlači dr Zoran Milivojević, prenosi “Pult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh