Svaštara

Ruski doktor psihologije: “Nema glupljih žena od ovih savremenih dama”

Danas je moderno biti sama a ne udata žena. Doktor psihologije Sitnikiov imao je jedan odgovor na to: “Nema glupljih žena od ovih savremenih dama”.

No image - Haber.ba

Aleksej Sitnikov je doktor psihologije i “vodič kroz život” poznatih Rusa. Bez mnogo demagogije i filozofije, otkrio je zašto žene sve teže nalaze partnere. – “Hoću kucu! Hoću kucu! Hoću psa!” Devojčica već toliko dugo moli roditelje da joj kupe psa, ali oni prvo moraju da poveruju da će se sama brinuti o njemu.

Dete je naporno, ali ne shvata da ispunjenje želje ne zavisi ni od tate ni od mame, već od njene spremnosti da na sebe preuzme odgovornost za bespomoćnu životinju. Ako ona to ne shvati u detinjstvu, to “Hoću kucu!”, jako brzo se pretvara u manijakalno “Hoću muža!”.

Ona još nije spremna da se uda, pa zato ni ne primećuje da je savršeno pakovanje muškarca već tu – dostavljen pravo u hotel Four Seasons i gurnuto pod njena vrata. Kada devojke danas dođu kod mene na psihološke konsultacije, one s religioznom posvećenošću pričaju o trenutku susreta:

“Gde da ga upoznam? Kako da ga upoznam?” Sajtovi su zatrpani milionima istih fotografija devojaka u kupaćim kostimima na krevetu. Poznanstvo je samo beskorisni instrument, mi svaki dan sa nekim razmenimo telefone i u tome nema ničeg sudbonosnog. Ali biće.

Kada se devojka prvo pronađe sebe, ne njega, prestaće da se nervira, iz očiju će joj nestati nesiguran, uznemiren pogled, usmeriće ga u svoje biće, a njen dnevnik će biti ispunjen sopstvenim delima. Pravi muškarac će se pojaviti odmah, i neće se mimoići. Žena nije milosrdna sestra, monahinja ni svetica. Hoćete muškarca? Uključite egoizam i budite ono o čemu on mašta.

Nije stvar samo u tome kako izgledate. Sad pišem iz Kijeva gde ima mnogo lepih devojaka, ali svo očaranje nestane kada počnu da govore. Nema ničeg se*sepilnijeg od intelekta. Ako ste privlačni, on će sesti pored vas. Ali od tog trenutka do odnosa, posebno onih ozbiljnijih – je jako dug put.

Ukoliko hoćete da upoznate muškarca nije dovoljno da vas on samo primeti, već da vremenom (a još bolje odmah) shvati da ste pravo blago. Nekome počinjemo da budemo potrebni kada mu je prijatno, kada otkriva nešto novo i on želi da ponavlja to stalno iznova,prenosi Pult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh