Svaštara

Prva stvar koju trebamo provjeriti ako želimo znati da li je hotelska soba čista

Provjeravanje ovih aparata odličan je indikator toga čisti li se soba na odgovarajući način jer oba predmeta sadrže mnogo vlage.

Hotelska soba - Indikator.ba

Čak i sobe u najluksuznijim hotelima nekad nisu onoliko čiste kao što mislimo. Harrison Jacobs, novinar Business Insidera, proveo je 300 noći u hotelima i Airbnb stanovima u prošloj godini kako bi analizirao čistoću u sobama za unajmljivanje.

Otkrio je da je najbolji pokazatelj čistoće ili prljavštine – električno kuhalo za vodu ili aparat za kafu. Provjeravanje ovih aparata odličan je indikator toga čisti li se soba na odgovarajući način jer oba predmeta sadrže mnogo vlage.

Ako se kuhalo za vodu ili aparat za kafu ne čiste redovito – i to s odgovarajućim deterdžentom, a ne samo vrućom vodom – neurednost će biti vrlo brzo vidljiva golim okom. To će biti i dobar znak da osoblje hotela ne posvećuje veliku pažnju održavanju soba.

Jason Tetro, autor knjige “The Germ Code”, smatra da je korištenje njuha još jedan važan savjet pri ulasku u hotelsku sobu. Neugodni mirisi u sobi jasan su znak da ju hotelsko osoblje nije pravilno očistilo.

Baš zato preporučuje uzimanje stvari u svoje ruke. Tetro savjetuje da uvijek sa sobom uzmete dezinfekcijske maramice i njima prebrišete predmete u sobi koji se zanemaruju, poput daljinskog upravljača za televiziju, prekidača za svjetlo ili noćnih ormarića. Na taj način bit ćete sigurni da se ne ‘marinirate’ u tuđim bakterijama, piše “Punkufer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh