Svaštara

Aca Lukas iskreno o porodici i koja rečenica mu je poslije zatvora promijenila život

Svaka godina za pjevača Acu Lukasa je burna, ali on i ne želi da živi drugačije, niti želi bolje godine. Ništa ne bi mijenjao i ne kaje se zbog grešaka, ali trudi se da pogriješi samo jednom.

Aca Lukas - Kurir.rs

Pjevač je otkrio sve razloge zašto je sretan čovjek.

– Prethodna godina je bila burna, tačnije dešavalo se sve i svašta. Ali to je život, s vremenom prihvatite određene stvari, a sa nekima se borite svakodnevno. Sve što je trebalo da se desi, dogodilo se. U principu kada gledam sa neke određene vremenske distance, sve je proteklo lijepo. Mada volio bih da mogu određene stvari da promijenim i da sve to u paketu bude mnogo ljepše.

Koji je to najljepši, a koji najgori trenutak u zadnjih 365 dana?

– Uh, više ni sam ne znam. Jednom mi je jedan prijatelj poslije mog famoznog zatvora, koji nije bio mnogo dugačak, ali veoma koristan za mene, objasnio kako stoje stvari. Bio sam tada jako nervozan, pogotovo tih prvih dana, toliko da nisam mogao da sjednem na stolicu. Mislio sam da se cijeli svijet oko mene ruši. Onda mi je jedan prijatelj iz zatvora rekao: “Hajde, šta ti je? Za šest mjeseci ili godinu dana ćemo se smijati svemu ovome”. I stvarno je tako, sa ove distance sve ono što mi se dogodilo poslije nekog vremena sam se smijao tome. Ne mogu onda da kažem šta je najgore, jer sam se i tome smijao na sav glas.

Pola vijeka je iza tebe. Preživio si sve i svašta. Kako bi Lukas opisao u nekoliko rečenica svoj život?

– Kao da imam dvadeset pet godina, tako se osjećam. Ne mogu ništa da sumiram, tek sam na pola. Ne znam kakvo će mi biti prolazno vrijeme. Očekujete da kažem neke rečenice u kojima bih opisao sebe, ali vjerujte da mene najbolje ljudi mogu da upoznaju na mom koncertu, kroz emociju koju iskazujem kroz pjesme. Ne razlikujem se mnogo privatno i poslovno, živim jedan život u koji je utkano sve ono što čini mene kao cjelinu,prenosi Expres

Pored Viktorije i unuke Minje, ko je tvoja najveća radost u životu?

– Pored njih ne mogu da vidim nikog drugog. One su moja preokupacija i kada njih ugledam, mislim da svaki bol, umor ili problem prođu. Nevjerovatan osjećaj, njihov smijeh je za mene kao da sam osvojio svijet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh