Svaštara

Premaže se nokat zahvaćen GLJIVICOM sa smjesom od dva sastojka, obuju se ČARAPE i ostavi se preko noći

Gljivične promene na noktima muče mnoge. Mogu biti izuzetno neugledne, a postoji mnogo načina da se uklone.

Gljivice - Zenskidnevnik.com

Najčešći uzročnici gljivične infekcije noktiju (poznate još kao onihomikoza ili tinea unguium) su dermatofiti. U najvećem broju slučajeva uzrok je Trichophyton rubrum, ali često se se pronalazi i Trichophytom mentagrophytes var. interdigitale, te u manjoj meri Epidermophyton floccosum.

Većina infekcija započinje kao gljivična infekcija stopala (tinea pedis), koja se potom proširi te zahvati i nokte. Uzročnici koji ne pripadaju skupini dermatofita su kvasci roda Candida (Candida albicans i Candida tropicalis), te plesni Scopulariopsis brevicaulis, Aspergillus niger i Hendersonula toruloidea.

Na Instgagramu smo pronašli veoma zanimljiv način kako da se uklone uz pomoć prirodnih sastojaka, a reč je o malo soda bikarbone, za početak, kurkumi i ulju.

Nakon jednog tretmana sudeći po videu, vidi se promena.

Najpre se stopala potope u soda bikarbonu da odstoje. Potom se dobro osuše stopala, pa se nokatne pločice premažu mešavinom kurkume i ulja. Na nokatnu pločicu se prelepe flasteri, celo stopalo se uvije u kesu, a zatim se obuku čarape preko. Ostavi se da odstoji preko noći tako. Ujutru temelno operite noge,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh