Luda planeta

Slučajno bacio skoro 20.000 eura u smeće

Držite oči otvorene kada bacate smeće.

Euro novac - Twitter

Jedan Grk je nedavno slučajno bacio gotovo 20.000 eura, ali njegova finansijska avantura sretno je završila, prenosi Klix.

Kako javljaju mediji, “skupa“ nezgoda dogodila se na grčkom otoku Limnosu u Egejskom moru.

Poduzetnik je htio u banku odnijeti gotovo 20.000 eura gotovine. Svoje malo bogatstvo stavio je u tri vreće za smeće. Međutim u auto je stavio i ostalo smeće koje je htio usput baciti.

I tako se dogodilo. Bacio je sve svoje vreće za smeće u veliki kontejner. Tek nakon kratkog vremena shvatio je da je bacio i svoje vrijedno “smeće”.

“Ogledao sam se oko sebe i primijetio da vreće s novcem više nisu tamo. Tada sam odmah shvatio što sam napravio”, rekao je kasnije.

Naravno, Grk se uspaničio i pozvao nadležne vlasti i oni su odmah pomogli.

Kamion za smeće koji je prevozio dragocjene vreće brzo je lociran.

Na sreću, poduzetnik je uspio pronaći svoje vrijedne vrećice i tako se skoro 20.000 eura vratilo pravom vlasniku.

Takve se nezgode ne događaju samo u Grčkoj: tako se u martu ove godine u Freilassingu u Bavarskoj dogodio sličan slučaj u kojem je čovjek slučajno bacio 10.000 eura koje su bile u kutijama za kekse, piše Fenix-Magazin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh