Luda planeta

Čak 50 godina jede SIROVE KOBASICE: Svi tvrde da će dobiti razne bolesti, a on nikad nije posjetio doktora

Nekuhane kobasice jede od svoje pete godine.

Piter Ričardson - Screenshot

Piter Ričardson iz Linkolnšira već 50 godina jede sirove kobasice. Iako mnogi tvrde da će dobiti razne parazite u crevima, kao i salmoneli ili ešerihiju koli, on ne odustaje od navike još iz djetinjstva.

Ovaj otac četvoro djece jede žive kobasice još od svoje pete godine kada bi lokalni mesari davali djeci sirovo meso ili kobasice “kako bi ih ućutkali” i smirili kada bi bili previše bučni.

Piter dan-danas uživa u konzumaciji sirovog mesa iz kobasica, a to radi tako što iz kobasice usisa meso u usta, dok se potom sa plastičnom zaštitom igra obmotavajući je oko prstiju, prenosi Dejli star.

Piter je postao viralan nakon što je njegova partnerka Kejti Čalmers (42) postavila video snimak njegove “odvratne užine” u vidu sirovih kobasica, koje je sa slašću jeo.

– Nekim ljudima bi ovo moglo da bude odvratno, ali ja uživam u tome. Ne bih ohrabrivao ljude da idu okolo jedući sirove kobasice, ali za ovih 50 godina nikakvih zdravstvenih problema nisam imao i ne pamtim kada sam otišao posljednji put ljekaru – naveo je Piter i dodao:

– Sve je počelo kada bi mesar dolazio kombijem pred radnju i kad bi se bučna djeca okupila oko njega. Tada bi nam davao kobasice da nas umiri – istakao je Piter, uz napomenu da nikad ne bi jeo sirove kobasice iz raznih supermarketa, već samo iz provjerenih mesara za koje zna odakle nabavljaju meso.

Njegova žena priznala je da joj je u početku bilo odvratno to što radi, ali da se vremenom navikla.

@katiechalmers10 Totally sucking the sausage meat out of the skins #Favouritesnack #snack #sausage #rawsausage #butchers #comfortfood ♬ Super Freak – Rick James


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh