Luda planeta

Nisu dobili dijete 15 godina, pa su usvojili NJEGA: Svi su zanijemili kada su vidjeli ko će im biti sin

Proslavi je prisustvovalo cijelo selo.

Vijaipal i supruga usvojili su tele - Times of India

Ne uspevši da zatrudne poslije 15 godina braka, par iz jednog indijskog sela u državu Utar Pradeš usvojio je tele kao svog “sina”, nazvavši ga “Laltu baba”.

Vijaipal i Raješvari Devi pozvali su u sreijdu oko 500 gostiju na simboličan “mundan”, odnosno ritual brijanja glave svom sinu, u ovom slučaju mladom biku.

Par je odveo Laltu babu do svetog mjesta na obali reke Gomti, gdje je obavljena ceremonija, a sveštenik je takođe dao blagoslov teletu i njegovim “roditeljima”.

Na gozbu koja je održana na svetom mjestu prisustvovalo je gotovo cijelo selo, sa prigodnim poklonima za proslavu koja je tipična za ovaj ritual.

– Laltua sam uvijek tretirao kao svog sina. Tele je za nas vezano od rođenja. Laltuova ljubav prema nama je istinska i bezuslovna – rekao je Vijaipal za Times of India.

Komšije seljani najprije su mislili da je u pitanju šala, a kada su ipak uvidjeli da će tele zaista biti njihov sin, sa zadovoljstvom su se odazvali proslavi.

– Bili smo iznenađeni kada smo vidjeli poziv za “mundan”,. Prisustvovalo je mnogo ljudi. Svi smo bili uzbuđeni i srećni zbog naših komšija i njihovog sina – rekao je loklani seljak Ratneš Mišra.

Poslije smrti svojih roditelja Vijaipal se osjećao usamljeno u svom domu, a njegove dvije mlađe sestre su se udale.

Vijaipal i supruga usvojili su tele – Times of India

Kada se oženio suprugom Raješvari, imali su problem sa začećem i to je trajalo čak 15 godina.

Nakon toga odlučili su se na ovaj čudan potez, tvrdivši da će Laltua tretirati kao svog rođenog sina.

– Kad kravu možemo da prihvatimo kao majku, zašto onda ne bismo i tele kao sina – zaključio je Vijaipal, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh