Luda planeta

“U toku karantina sam mnogo jela i mislila sam da sam se zato ugojila: Onda je osvanuo 1. septembar i u bolnici su mi postavili jedno pitanje – doživjela sam iznenađenje života”

Za vrijeme karantina prošla sam kao i većina ostalih – mnogo sam grickala i nabacila koji kilogram.

Taša Dejvis - Zena.blic.rs

Makar sam ja mislila da mi se to dešava. Međutim, ispostavilo se da nisam ni blizu istini!

Tako svoju priču počinje Taša Dejvis (28) koja se 1. septembra porodila i na svijet donijela zdravog i potpuno neočekivanog sinčića. I ona i njen muž Martin (29) iz Lankašira ostali su potpuno zatečeni porođajem.

Taša Dejvis – Zena.blic.rs

Tašu je cijele večeri bolio stomak iz njoj nepoznatih razloga. U šest ujutro otišla je u bolnicu a samo sat vremena kasnije u rukama je držala sina – Aleksandra Ajzaka.

– Nisam imala baš nikakav simptom trudnoće, nijedan. Nabacila sam koji kilogram viška ali istini za volju, puno sam jela zbog karantina. To je sve. Na kraj pameti mi nije bila trudnoća. Jedino što sam osjetila je da mi se 24 sata pred porođaj stomak naduo – kaže Taša.

Tako je cijelo veče bila naduvena, a onda je pred jutro postalo do gore.

– Oko tri izjutra sam počela da hiperventiliram. Tad su vjerovatno počele kontrakcije ali ja to tad nisam znala. U bolnici su me odmah pitali da li sam trudna i odlučno sam rekla ne.

– Imala sam uredne menstruacije tokom cijele trudnoće. Sve je bilo potpuno regularno. Martin i ja smo bili u potpunom šoku kada su nam rekli da se porađam, ali sada shvatamo da ljepše iznenađenje nismo mogli da dobijemo – kaže ona, piše “Žena“.

Taša Dejvis – Zena.blic.rs


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh