Luda planeta

Braća s dva plava oka, ali svaki ima samo jedno – lijevo i desno!

Točkica i Winnie imaju po jedno plavo i jedno tamno oko.

No image - Haber.ba

Ovi su posebni psići uzgojeni u Hrvatskoj, pasmine mali vendejski baset grifon. Originalno su to lovački psi, ali mogu biti terapijski psi pa i sjajni izložbeni ljepotani.

Točkica i njegov brat Winnie The Pooh došli su na svijet početkom januara, zajedno s još petero braće i sestara, a sada je njihova uzgajivačica Iva Raič objavila fotografiju na kojoj se vidi zaista rijetka boja očiju ovih ljepotana, što ih čini posebnim i neodoljivim!

Točkica i Winnie, naime, imaju po jedno plavo i jedno tamno oko! Ovo su štenci pasmine mali vendejski baset grifon, porijeklom iz Francuske, piše “24sata“.

Originalno su to lovački psi namijenjeni tjeranju divljači na otvoreni prostor, ali danas ih se ponekad naziva i “sretnim psima”, jer su izuzetno veselog i nestašnog duha, pa se često koriste i kao terapijski, ali i izložbeni psi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh