Svijet

Izrael odgovorio Bidenu: ‘Mnogi su Jevreji glasali za vas, sada ne znam hoće li’

Nije se dugo čekalo na reakciju nekog izraelskog zvaničnika na izjavu Bidena koji je kritikovao tu zemlju zbog ubijanja civila u Gazi.

Izraelski ambasador pri UN-u Gilad Erdan reagovao je na izjavu američkog predsjednika Joe Bidena koji je sinoć za CNN kazao da će Izrael morati birati između američkog oružja i ofanzive na Rafah.

Erdan je kazao da je to teška i vrlo razočaravajuća primjedba.

“Naravno da svaki pritisak na Izrael naši neprijatelji tumače kao nešto što im daje nadu. Mnogo je Amerikanaca Jevreja koji su glasali za predsednika i za Demokratsku stranku, a sada su neodlučni”, rekao je Erdan,pišu Vijesti
Podsjećamo, Biden je rekao da je jasno stavio do znanja izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu i ratnom kabinetu ove zemlje da neće dobiti odluče ako odluče da napadnu jug Pojasa Gaze u koje sklonili milion Palestinaca.

“Civili su ubijeni u Gazi kao posljedica tih bombi i drugih načina na koje (Izrael) napada populacijske centre”, rekao je Biden.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh