Svijet

Identifikovano tijelo žene pronađeno u Misuriju prije 46 godina

Tijelo žene koje je pronađeno prije 46 godina u rijeci Misisipi u američkoj državi Misuri identifikovano je pomoću DNK analize kao 15-godišnja djevojčica iz savezne države Ajove, objavio je danas AP.

Pixabay/Ilustracija

Vlasti okruga Linkoln u Misuriju saopštile su u utorak da su DNK dokazi i druga ispitivanja bili ključni za utvrđivanje da je riječ o Helen Rene Grums, koja je nestala u Ajovi, a njeno tijelo je pronađeno u rijeci u blizini Elsberija u Misuriju u martu 1978. godine.

Obdukcija obavljena u to vrijeme je utvrdila da je riječ o tijelu žene starosti od 30 do 40 godina, da je uzrok smrti nepoznat i da je bila mrtva oko četiri mjeseca prije nego što je tijelo pronađeno.

Posmrtni ostaci su sahranjeni na gradskom groblju u Misuriju, a ekshumirani su u oktobru prošle godine.

Nakon toga su studenti antropologije u jugoistočnom Misuriju uradili analizu kostiju i zuba, a uzorci DNK su predati u privatnu laboratoriju na forenzičko sekvenciranje genoma.

Kevin Grums je rekao da je njegova sestra nestala 1977. godine, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh