Svijet

Izraelski ministar odbrane: U ratu smo na sedam frontova

Reuters je citirao izraelskog ministra odbrane Yoava Gallanta koji je u obraćanju Odboru za vanjske poslove i odbranu Kneseta izjavio da je Izrael u ratu “na sedam frontova”.

“Nalazimo se u ratu na više frontova i na udaru smo sedam strana: Gaze, Libana, Sirije, Judeje i Samarije (Zapadna obala), Iraka, Jemena i Irana. Već smo odgovorili i preduzeli akciju u šest od ovih mjesta”, izjavio je Gallant.

Komentari dolaze nakon što je u ponedjeljak u izraelskom zračnom napadu u naselju Damask ubijen visokorangirani iranski general Sayyed Razi Mousavi.

Ubistvo Mousavija, dugogodišnjeg savjetnika iranske paravojne Revolucionarne garde u Siriji, došlo je usred stalnih strahova da bi rat Izraela i Hamasa izazvao regionalno prelijevanje sukoba.

Grupacije koje podržava Iran u Jemenu, Libanu, Siriji i Iraku pokrenule su napade na Izrael i njegove saveznike u znak podrške Hamasu.

Sukobi duž libansko-izraelske granice između Hezbollaha i Izraela nastavili su se intenzivirati, uz svakodnevnu razmjenu projektila, zračne napade i granatiranja preko granice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh