BIZnews

David Beckham postaje dizajner za Hugo Boss

Poznati modni brend Hugo Boss najavio je višegodišnju saradnju s Davidom Beckhamom za svoju mušku kolekciju.

Bit će to prva saradnja takve vrste za Boss Menswear i odražavat će stil i estetske vrijednosti bivšeg engleskog fudbalera i njemačkog brenda.

U nadolazećim sezonama, partnerstvo Beckhama i Bossa uključivat će njegovo sudjelovanje u kreativnom procesu nastanka capsule i velikih kolekcija, u ulozi dizajnera i kuratora.

Predsjednik Inter Miamija i suvlasnik Salford Cityja za sada će se fokusirati na svečanu i ležernu mušku odjeću. Sa kolekcijom za sezonu proljeće/ljeto 2025. Beckham će debitovati u spomenutoj ulozi, a već ove godine, u sklopu promocije kolekcije za sezonu jesen/zima, pojavit će se u globalnim kampanjama brenda.

“David Beckham je prava ikona, i u sportu i u modi”, rekao je o partnerstvu Daniel Grieder, izvršni direktor Hugo Bossa, uz dodatak da svojim poduzetničkim duhom i strašću za modu savršeno utjelovljuje vrijednosti brenda.

“Radujemo se što ćemo vidjeti kako prve kolekcije zaživljavaju i što ćemo blisko sarađivati s njim tokom ovog višegodišnjeg partnerstva”, zaključio je.

Nakon što se oprostio od fudbalskih terena, bivši veznjak Manchester Uniteda, Real Madrida, Los Angeles Galaxyja, AC Milana i Paris Saint Germaina afirmisao se kao poduzetnik, pa danas obnaša dužnost predsjednika nogometnog kluba Inter Miami i suvlasnika kluba Salford City, piše Tportal.

Sa djecom i suprugom, modnom dizajnericom i bivšom pop zvijezdom Victorijom Beckham, za Netflix je snimio hvaljeni dokumentarac o vlastitom životu.

“Tokom proteklih nekoliko godina želio sam uložiti više vremena u dizajn i modu, ali sam želio biti siguran da sarađujem sa brendom i timom koji mogu isporučiti nešto uistinu globalno i utjecajno. Do sada sam stvarno uživao u suradnji s Bossom i bio sam impresioniran timskom ambicijom, kreativnošću i željom za izvrsnošću”, otkrio je.

Davidu Beckhamu ovo nije prvi modni pohod. U prošlosti je uspješno sarađivao sa brojnim brendovima poput Adidasa, H&M-a i Emporio Armanija.

Njegova supruga Victoria Beckham u međuvremenu je sklopila partnerstvo sa španjolskim Mangom, za koji je dizajnirala capsule kolekciju koja povezuje njezin klasični, britanski stil s minimalističkim dizajnom poznatog španskog brenda brze mode, piše bizis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh