Svijet

Ekstremne hladnoće u Sibiru: Temperatura zraka u Krasnojarsku pala na minus 50 stepeni

Škole su privremeno zatvorene, a magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj

Temperature zraka u ruskom gradu Krasnojarsku padaju i do minus 50 stepeni Celzija, a lokalne vlasti su zatvorile škole zbog ekstremne hladnoće u ovom sibirskom kraju, javlja Anadolu.

Dnevne temperature zraka u Krasnojarsku su u prosjeku oko minut 35 stepeni, a noću padaju i do minus 50. Škole su privremeno zatvorene, a magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj. Zbog ekstremne hladnoće i magle nestale su i velike gužve u saobraćaju.

Krasnojarsk je glavni grad istoimenoga kraja u Rusiji, na gornjem toku rijeke Jeniseja i na Transsibirskoj željeznici,piše Avaz

Ubraja se među najveća kulturna i industrijska središta Sibira, a poznat je i po proizvodnji lokomotiva, kombajna, čeličnih konstrukcija, građevinskog materijala, cementa, kože, gume, sintetičnih vlakana, celuloze, papira, svile, elektrotehničkih aparata i farmaceutskih proizvoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh