Svijet

U TORNADU U AMERICI NAJMANJE ŠESTERO MRTVIH, VIŠE OD 30 POVRIJEĐENIH

U jakim olujama koje su zahvatile središnji Tennessee (SAD) poginulo je šestero ljudi, a najmanje tridesetak ozlijeđeno je te je završilo u lokalnim bolnicama. Oluje su oštetile i kuće te automobile.

tornado - Hayat

Troje ljudi, uključujući dijete, poginulo je nakon što je tornado pogodio okrug Montgomery sjeverno od Nashvillea u blizini državne granice s Kentuckyijem, rekli su lokalni dužnosnici dodajući da su 23 osobe povrijeđene.

Operativni centar za hitne slučajeve u Nashvilleu objavio da su i na njihovom području poginule tri osobe. Tamo se urušila i crkva pri čemu je povrijeđeno 13 osoba. Svi su stabilno, piše ABC News.

Ured šerifa okruga Montgomery rekao je da su “još u fazi potrage i spašavanja nakon ove katastrofe”.

-Jako nas je pogodio tornado ovdje u Clarksvilleu i okrugu Montgomery- rekao je gradonačelnik okruga Montgomery Wes Golden.

Fotografije koje je vatrogasna stanica Clarksvillea objavila na društvenim mrežama prikazuju oštećene kuće s dijelovima kuće razbacanim po travnjacima, traktorsku prikolicu prevrnutu na bok na autocesti i izolaciju iščupanu sa zidova zgrade. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh