Svijet

Netanyahu saopćio koji su uslovi za prekid vatre, najavio i planove Izraela za Gazu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da će vojska nastaviti borbu protiv Hamasa u Gazi odbijajući međunarodne pozive na prekid vatre. Dodao je da će prekid vatre biti moguć samo ako Hamas oslobodi svih 240 talaca.

Benjamin Netanjahu - NBC news

U večerašnjem obraćanju je kazao da će Gaza biti demilitarizovana nakon rata i da će Izrael nastaviti da kontroliše tamošnju sigurnost.

Upitan šta misli pod sigurnosnom kontrolom Netanyahu je rekao da izraelske snage moraju biti u mogućnosti da uđu u Gazu kada je to potrebno.

Osim toga, odbacio je ulogu trenutne palestinske vlade u Gazi nakon završetka rata između Izraela i Hamasa.

“Neće postojati civilna vlast koja svoju djecu obrazuje da mrze Izrael, da ubijaju Izraelce, da zbrišu državu Izrael”, rekao je Netanyahu.

Usljed izraelskih napada na dvije bolnice u Gazi došlo je do nestanka struje u bolnici Al-Shifa zbog čega su preminule dvije prijevremeno rođene bebe. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh